Konjac spongesta

InkedScreenshot_20171120-141913_LI

Marraskuun alussa kirjoittelin tavoitteestani siirtyä luonnollisempaan kosmetiikkaan ja pohtiessani ihoputsareita Jenna kehotti tutustumaan konjac spongeen.

Olin aiemmin nähnyt vain kuvia tästä oudon näköisestä tuotteesta, jolla käsitykseni mukaan hierottaisiin kasvoja niiden puhdistamiseksi. Olin pitänyt tuotetta aina vähän liian villinä vetona omaan kasvojenpuhdistusrepertuaariini, mutta niin vain tuon suosituksen jälkeen löysinkin itseni Ruohonjuuren verkkokaupasta selailemasta eri vaihtoehtoja. Lopulta päädyin tilaamaan suositellun vihreän aloe-sienen ja samaan syssyyn tilasin myös Madaran kasvosaippuan, sillä en uskonut pelkän sienen riittävän meikinpoistoon.

Eräänä lauantai-iltana sitten vihdoinkin uskalsin molempia tuotteita kokeilla ja kuules Jenna, kiitos tuhannesti tästä vinkistä. En usko, että mun iho on koskaan, ikinä, milloinkaan tuntunut yhtä pehmeältä ja sileältä, kun se tuntuu nyt. Valehtelematta on tehnyt mieli tarjota poskeaan siliteltäväksi jokaiselle vastaantulleelle tutulle, mutten sentään vielä ole tohtinut (saa seuraavalla kerralla silittää kun nähdään, on meinaan sileetä menoo!)

Sen lisäksi, että tuo sieni kadottaa kaikki pienet näpyt, niin tuo saippuan ja sienen kombo puhdistaa huomattavasti paremmin kuin nuo kolme niiden yläpuolella komeilevaa putelia yhteensä. Olen siis ennen käyttänyt kasvoihini silmämeikinpoistoainetta ja kahta eri putsaria, mutta silti kasvoja kuivatessa on valkoiseen pyyhkeeseen jäänyt meikkivoiderantuja ja ripsiväriä. Nyt niitä ei jää ollenkaan. Onneksi uskaltauduin kokeilemaan myös ripsivärin poistoa hennosti sienen avulla, sillä se myös irrottaa vähemmän ripsiä kuin vanulappujen kanssa heiluminen.

Ja luonnon puolestahan tämä on suorastaan lottovoitto. Voin jättää kauppaan kolme muoviin pakattua, teollisesti tuotettua tuotetta ja tarvitsen vanulappuja enää vain kynsilakanpoistossa sen sijaan, että käyttäisin niitä joka ilta meikinpoiston yhteydessä. Sain kahdella luonnonmukaisella tuotteella korvattua neljä luonnotonta ja näiden uusien tuotteiden pakkausmateriaalitkin ovat helpommin hävitettävissä (konjac sponge on pakattu hitaasti biohajoavaan “muoviin” ja saiputti ohueen pahviin). Uskomatonta, mutta totta.

Ainoaksi haasteeksi koen matkustamisen näiden tuotteiden kanssa eli oisko mitään säilytys- tai kuivausvinkkejä reissatessa?

 

10 thoughts on “Konjac spongesta

 1. Mulla oli tuommoinen sieni muutama vuosi sitten, mutta emme tulleet toimeen keskenämme. 😀 Hyvä, jos sulla toimii! Vinkkejä mulla ei ole antaa, kun en sitä sitten kummemmin kuljettanut mukanani…

  Like

 2. Hahaa, ihanaa että sulle tuli samanlainen kokemus kuin mulle! Mää oon nyt vissii vuoden tuota käyttänyt ja rrrrakastan edelleen ❤ Siinä pakkauksessa taitaa lukeakin et sieni kandee vaihtaa suht usein, käyttötiheydestä riippuen, sen kyllä huomaa sit just siitä et ei tee enää mieli tarjota poskeaan kaikille vastaantuleville kun teho alkaa himmetä 😁 varmaan noin 2kk välein oon vaihtanut.

  Toi on kyllä reissatessa totta et sitä ei juuri ehdi kuivatella. Mulla on ollut se aina vaan matkalaukussa päällimmäisenä, et pakkaa sen vikana ja nostan heti johonki kiikkumaan kun pääsee perille/kotiin. Ihan minigrip-pussissa tms oon sitä vienyt.

  Liked by 1 person

  • 1-3kk tais olla pakkauksessa se käyttöaika, mut ajattelin kans, että 2kk on varmaan maksimi miulla, ku poistelen tolla meikitkin. Mut toi vois tosiaan olla mittarina, et tekeekö enää mieli tarjota poskea siliteltäväks vai ei. 😀

   Minul oli nyt tällä viikolla pienessä muovipussissa matkat. Ei ihan ideaalein vaihtoehto, mut en keksiny muutakaan. 😀 Pitänee kans kokeilla tota minigrippiä ens kerralla…

   Like

 3. Pingback: Luonnollisemman kosmetiikan jäljillä, osa 3 – astu harhaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s