Hyvästi jää 2017

20171230_142458

Ensin oli kiire, sitten v ä h ä n  k a i k k e a ja sitten taas ei m i t ä ä n sanottavaa. Sellaista se on välillä, elämä. Se heittelee, pidättelee, rikkoo rajoja ja koettelee. Toisia enemmän kuin muita. Niin kuin Pyhimyskin on aikoinaan sanonut toiset vie, toiset pois viedään. Sitten on ne kolmannet, jotka katselevat viemistä. Sivullisina, mutta silti niin kiinni siinä kaikessa.

Vuosi 2017 on ollut aikamoinen vuoristorata, eikä sen viimeisin kuukausikaan ole tainnut päästää kovin monia helpolla. Pidempään mukana olleet tietävätkin kuluvasta vuodestani paljon, sen työttömyyden, lohduttomuuden, uuden työn ja pitkään, vuosia tehdyn työn sen eteen, että olen löytänyt itseltäni taas sydämen annettavaksi jollekin toiselle.

No mutta mitä vielä päivän verran kuluvasta vuodesta on parhaiten jäänyt mieleen?

Lämmöllä muistelen ainakin niitä loputtomia hellepäiviä (niitä oli, oikeasti!) mökillä, joina pyöräilin keskellä tyhjiä peltoaukeita ja luin itseni pyörälle päästäni. Mieleeni palaavat #viiniviikot ja Sideways-festarit, uusien työtovereiden kohtaamiset ja koulutukset. Ginin ja jäätelön virtaukset, sekä sateen ropinan mökin kattoa vasten. Valkohäntäpeurat pellon reunassa, leikkisät ketut ja rusakon syömät maissintaimet. Pimeässä kasvojen vierestä suhahtelevat lepakot ja keskellä kaupunkia vilkkuneet kiiltomadot sinä yhtenä leppeänä kesäyönä. Monia onnellisia hetkiä, joihin palata, jos tuntuu siltä, että silkkaa paskaahan tämäkin vuosi olisi muka ollut.

Ylihuomenna on maanantai, uusi viikko ja uusi vuosi. Jos se on puoliksikaan yhtä leppeä ja tunteikas vuosi kuin tämä, niin aivan hyvä siitäkin tulee, aivan varmasti. Näihin sanoihin päätän tahattoman blogitaukoni, joka on käsittänyt oman kirjoittamiseni lisäksi myös muiden tuotoksiin tutustumisen.

Kiitos tästä vuodesta, pysykää turvassa, pitäkää toisistanne huolta ja oikein onnellista tulevaa vuotta ihmiset.

4 thoughts on “Hyvästi jää 2017

  1. Elämä, ja vuodet, ovat kyllä varsinaista vuoristorataa. Joskus ei tapahdu _mitään_, ja sitten kaikki tapahtuu yhtäkkiä kerralla. Ihanaa tulevaa vuotta ❤️

    Like

  2. Huvittaisi kirjoittaa tähän sillä lailla, että itsellä aika samantapainen vuosi ollut ainakin työkuvioiden ja lohduttomuuden suhteen. Vaikka on ollut parisuhteessa melkein kaksi vuotta, silti tuntuu kuin antaisi sydämensä toiselle yhä uudelleen ja puntaroi jonkin verran suhdetta, kun nyt tuntuu siltä, että pitäisi koko ajan enemmän ja enemmän olla varma siitä,,että tässä se ihminen on (kun ollaan kuitenkin tämän ikäisiä heh). Nyt olen varma. Aika hieno tunne. Tietää myös muutenkin koko ajan enemmän mitä elämältä haluaa noin ylipäätään. Kiitos sun blogista. Oon sun tekstien suuri fani. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s