Netflix: Everything sucks!

everything sucks

Pääsin viime viikolla sukeltamaan ensimmäistä kertaa Netflixin maailmaan ja se se vaan onkin syvä maailma, mut senhän te kaikki muut jo varmaan tiesittekin. Loppuviikosta päädyin klikkaamaan auki Everything sucks! -sarjan ja katsoinkin sen lävitse viikonlopun aikana.

Osa hahmoista oli toooodella ärsyttäviä ja kaikki teot niin päälleliimatun ja kliseisen tuntuisia, että meinasi jo vähän heikottaa ja sarja jäädä kesken muutaman ensimmäisen jakson jälkeen. Jostain syystä kuitenkin jatkoin katsomista ja kannattihan se kyllä. Vaikka teinit jatkoivatkin lievän ärsyttävinä, he kuitenkin hahmoina syvenivät jaksojen mittaan ja ärsytys laantui hieman.

Se, mikä teki sarjasta lopulta loppuun katsottavan oli seuraavat asiat:

  • Musiikki! Ysärillä kasvaneena arvosti jokaista sarjan biisivalintaa ja meno oli muutenkin ihanan ysäri vaatetusta, VHS-nauhoja ja lankapuhelimia myöten. Popkulttuuri oli jotenkin erityisen voimissaan kultaisella 90-luvulla, enkä usko, että se on ollut enää samanlaista 2000-luvun taitteen jälkeen ja on upeaa, miten suuri kirjo sitä on saatu mukaan jo pelkästään ensimmäiseen kauteen. Sarjan ysärifiilistely ei kuitenkaan vedä vertoja My mad fat diarylle, joka on yksi hilpeimmistä ysärille sijoittuvista, nykyaikana tehdyistä sarjoista.
  • Aikuisroolit! Vaikka sarja keskittyykin enemmän nuorisoon ja sen kasvukipuihin ja itsensä löytämiseen, niin sarjan aikuishahmot ovat todellinen kirsikka banana splitin päällä. Aikuiset hölmöilevät ja mokaavat kuten teinitkin, mutta hei – ei se ole enää niin vakavaa ja naurattaa katsojaa kahta kauheammin.
  • Tyyli! Ah, ihanan kammottava ysärityyli. Farkut, flanellipaidat, kaikki ylisuuret koot ja siinä rinnalla sitten taas minimaaliset napapaidat, yöpaidan näköiset mekot, raikkaat värit ja hiusdonitsit (anteeksi, mutta kuvailenko sittenkin vuoden 2017 tyyliä?). On itse tehtyjä lävistyksiä ja isoja hammasrautoja, kirkkaita luomivärejä ja tahmaisia huulikiiltoja. Onneksi kaikki asiat eivät kuitenkaan palaa takaisin muotiin…

Jos koet, että Skam jätti sieluusi suuren aukon, jota ei voi koskaan enää mikään muu teinisarja korvata, niin olet oikeassa. Everything sucks! ei millään tasolla vedä vertoja Skamille ja sen luomille fiiliksille, mutta uskaltaisin sitä kuitenkin suositella katsottavaksi ihan vaan noiden kolmen edellä mainitun asian vuoksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s