Maaliskuisia

IMG_20180201_171019_263
siemenistä olen rakkaudella heidät kasvattanut, avokado- ja kaksi mandariinipuuta.

Nyt on maaliskuu, joten voi kai jo sanoa hei me selvittiin talvesta.

Niistä loputtoman pimeistä ja sateisista päivistä, illoista ja öistä. Lumettomuudesta ja lumentulosta. Harmaana roikkuvista päivistä, jolloin pilvet tuntuivat valuvan maahan asti. Ajoista, jolloin ei nähnyt päivänvaloa viikkoihin. Siperian pyörteestä, joka sai hautautumaan niin moneaan vaatekerrokseen, ettei enää itsekään muistanut mitä oli päälleen pukenut. Mittarissa näkyvä -9 astetta tuntuu lasten leikiltä ja aurinko lämmittää mustaa takinselkämystä kuin Koskue sisuskaluja.

Läpi pakkasten ja pimeiden aikojen olen kanaemon lailla vaalinut viherkasvejani, milloin tyrkäten niitä lähemmäs ikkunoita, siirtäen niitä kauemmas pattereista ja sumutellen litrakaupalla vettä laskeutumaan niiden päälle leppeästi, kuin kesätuuli poskea vasten. Ensimmäistä kertaa olen muistanut latvoa villiä korkeutta hakevaa mandariinipuutani ja hypistellyt uusia ruukkuja ruokaostosten lomassa. Huomannut uusia, hentoja lehtiä limoviikunassa ja yrittänyt juurruttaa basilikaa. Tuijottanut silmät selällään Prisman siemenvalikoimaa kevätmunkit korissa, kun olisi pitänyt olla jo menossa (herneitä, timjamia ja rucolaa tarttui mukaan sillä kertaa, tervetuloa #parvekekasvimaa).

Läpi pakkasten ja pimeiden aikojen olen myös koittanut vaalia itseäni, mutta huomannut vain olevani kiireinen, väsynyt, stressaantunut (kollegani sai kengän kuvan takapuoleen, omaa koeaikaa jäljellä vielä puolisen kuukautta(ko sitä nyt on), yhtään ei jännitä hei!), joka puolelle joustava, väsynyt, kaukokaipuinen, notkea kuin puupölkky ja sanoinko jo, että väsynyt. Maaliskuulta toivon lisää aikaa, lisää lepoa, levollisuutta ja lämpöä. Tai edes tosi hyvät pitkät kalsongit, jos tuo viimeinen kohta ei vielä toteudu.

Vaikka tunnun elävän jonkinlaista jatkuvaa elämän keskiviikkoa, on somevirtojen mukaan kuitenkin jo perjantai, joten hyvää viikonloppua ihmiset! Ottakaa siitä ilo irti ja nauttikaa KEVÄTauringosta! Itse ajattelin nauttia vielä muutamasta työpäivästä ja sitten sunnuntaina olla ihan vaan potslojo koko päivän, syödä sipsejä ja ehkä, jos jaksan, upottaa sormeni mustaan multaan ja siemeniin.

4 thoughts on “Maaliskuisia

    • Ne kyllä aiheuttaa itellekin saman wau-aatteen silloin tällöin, että miten ihmeessä on onnistunut. Mut olosuhteet oli alussa ilmeisen hyvät ja kämppä tarpeeksi valoisa, niin onnistui. 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s