5+1 ärsyttävää sanaa

IMG_20180603_205559_417 – kopio
tatti otsassa mansikallakin

Tiedättekö, kun on olemassa joitakin sanoja tai sanontoja joita ei vain siedä? Niitä sellasia, jotka kuullessaan tekisi mieli repäistä korvansa irti tai antaa sanojalla pieni korvatillikka. Onneksi näin ei kuitenkaan ole tapana tehdä, sillä niitä tillikoita jaettaisiin varmaan aamuyöstä yömyöhään, sillä jokaisella lienee omat ärsyttävät sanansa, kuten:

Rinulit
Oikeesti, pls don’t. Sano vaikka ennemmin tissipussit, mutta että r i n u l i t . Kuulostaa ripulilta ja vähän tuntuukin siltä heti, kun sanan kuulee.

Tassuttelu aamuisin keittiöön/makkariin/helvettiin
Hei vaan hei ihminen, sinulla ei ole tassuja vaan ihan vaan jalat. Sinä et tassuttele mihinkään, sinä kävelet. Jos oikein hiljalleen ja varovasti menet, niin silloin menet varpasillasi. Samaan kategoriaan menee myös käsien sanominen tassuiksi tai käpäliksi. En vaan kestä.

Pötköttäminen
Miksi pötköttää kun voi maata, makoilla, loikoilla tai olla pitkällään näin muutamia mainitakseni? Aivan liikaa kovia, töksähtäviä konsonantteja vain siksi, että joku haluaa olla pötkö.

Kotiuttaminen
Asioiden ostaminen ei ole niiden kotiuttamista ja…

Yksilö sanan väärinkäyttö
Ostamasi vaate ei ole yksilö, eikä myöskään mikään muukaan tavara. Yksilö on sellainen, joka elää ja/tai hengittää, oma _yksilönsä_, ei massana tuotettu tavara. Ni että jos sanot minulle päin naamaa tosissasi kotiuttaneesi vaatekaupasta mekkoyksilön, niin luultavasti lyön sinua naamaan turhautuneena ja käyn sen jälkeen maahan makaamaan ja ripottelen hiekkaa päälleni odottaen kuolon pikaista korjaamista.

+ Älä maindaa raffii elämää.
Tämä on jostakin biisistä, joka satunnaisesti soi radiossa ja aivoni ylikuumenevat aina tämän lauseen kuultuani. Tämänkaltainen finglish ei vaan… mun aivot ei… siis tiiettekö kun… siis. En pysty. Ehkä mie vaan maindaan omia busineksiä tästä forwardiin.

Mitkä sanat saa sun aivot ylikuumenemaan ja ärsytyskynnyksen nousemaan?

 

ps. monet tutuistani, sukulaisistani, läheisistä ihmisistäni käyttävät näitä sanoja ja se on ihan okei. en ole heitä (vielä) sen takia pahoinpidellyt, enkä heiltä aio pyytää sanojen käytön lopettamista, koska jokainen saa puhuu ihan miten lystää.

19 thoughts on “5+1 ärsyttävää sanaa

 1. No esim. tisulit, enään, käit (kun tarkoitetaan kädet), viruttaa (kun tarkoitetaan huuhtomista eikä venyttämistä), mieheke/vaimoke/avokki, masuasukki, protsku/hiilari/hiitti/gymi bruna…

  Liked by 1 person

 2. Ruikkari. Se kuulostaa ripulilta, ei leivältä.

  Broikku/broitsu on melkein yhtä paha.

  Aplarimehu. Ei. Tulee mieleen apple eli omena, ei appelsiini. En hyväksy.

  Masuasukki. Ei kaipaa selityksiä.

  Mut mää niiiin tassuttelen, pötkötän ja omaan käpälät 😂

  Liked by 1 person

  • RUIKKARI. En oo ikinä ennen ees kuullu ja en ois todellakaan tajunnut tarkoittavan leipää, jos et ois maininnu. Järkyttävää! 😀

   Mie sanon joskus appelsiinia aplariks!! :’D

   Like

 3. Rinulista tuli mulla mieleen jotku ranskikset tai jotain. Ei todellakaan rintaliivit. :O Jos et ois selventäny asiaa, ni oisin epätietoinen, että mitä sana ees tarkottaa.

  Like

 4. Syyllistyn tohon pötköttämisen käyttöön, mut ai luoja repesin tolle RINULIT! 😀 en oo koskaan kuullukkaan enkä haluakaaan kuulla enää!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s