Syksy 2018

Nyt se sana on sanottu, s y k s y. En kuitenkaan tullut fiilistelemään koteloitumista kotisohvalle tai kynttilöitä, vaan kertomaan, että mitä kaikkea uutta tämän vuoden syksy tuokaan tullessaan!

Olen jo monen vuoden ajan halunnut opetella jonkin uuden kielen kuten espanjan, mutta olen vain huhhaillut saamattomana uutta oppimatta tai mitään sen eteen tekemättä. Noh, tänä syksynä asia muuttuu, mutta niinpä muuttui kielikin. Aloitan meinaan ensi kuussa venäjän opinnot kansalaisopistolla! Vähän jännittää, että kuinka se oma takapuoli tulee pysymään hiljaa paikallaan oppituntien ajan, sillä olen viimeksi istunut virallisesti koulun penkillä vuonna 2012(!), kun suoritin myynnin ammattitutkinnon. Meidän opintoihimme kuului myös venäjä erittäin tiiviinä muutaman päivän kurssina, joten siitä ei silloin tullut hullua hurskaammaksi, mutta tällä kertaa päähän jää toivottavasti muutakin kuin pelkkä hyvän päivän toivottaminen.

IMG_20171024_154158_962

Sen lisäksi, että osaan (toivottavasti) tulevaisuudessa olla tolvana taas uudella kielellä, astuin lopultakin ulos blogikaapista. Ei minun oikeastaan ollut tarkoitus edes niin tehdä, mutta asiaa sen kummemmin ajattelematta jaoin instagramin storyssä keskustelun, jossa blogini mainitaan nimeltä. Muutama minuutti jakamisen jälkeen tajusin, että mitä oikein tuli tehtyä. Ensin alkuun hikoilutti ja heikotti, mutta kikkelis kokkelis, mitäs läksit ja mitä sitä enää perumaan. Nykyisellään blogin osoite löytyy instagram-profiilistani, enkä aio sen kummemmin kirjoitteluani enää peitellä. Eräänlainen itsesensuuri kuitenkin iski heti päälle ja poistin muutaman henkilökohtaisemman postauksen. Tämä oli suurin syy siihen miksi en ole blogiani julkistanut – en ole halunnut sensuroida itseäni tai tunteitani. Nyt koen siihen taas tarvetta ja se harmittaa inasen.

Sisimmäsi on taas myös herännyt jonkin aikaa uinunut levottomuus ja liikekannalla oleminen. Kaipaan uusia paikkoja, kaupunkeja ja kahviloita, lorvimista ja tutkimusmatkoja. Sen takia olenkin ajatellut, että voisin ruveta reissaamaan Suomen sisällä enemmän – junalla ja bussilla kun pääsee moniin paikkoihin nopeasti, kätevästi ja usein myös edullisesti, jos on ajoissa liikenteessä lippujen hankinnan kanssa. Loppukuusta olen suuntaamassa Helsinkiin ja ensi kuussa ajattelin taas hypätä junaan ja suunnata Ouluun. Otan myös mielelläni vastaan ehdotuksia paikoista, joissa ehdottomasti kannattaisi visiteerata – oli se sitten kaupunki tai vain jokin ihastuttava kahvila tai museo! Omalla listallani on edellä mainittujen lisäksi ainakin Porvoo ja Loviisa (molemmat tosin lienevät parhaimmillaan kesällä, joten taitanevat nämä kaksi jäädä ensi vuoteen).

Näillä eväillä piakkoin alkavaan syksyyn! Mitä sinulla on suunnitelmissa tänä syksynä?

8 thoughts on “Syksy 2018

 1. Olin jo tulossa murisemaan sanan syksy käytöstä, mutta tällaisessa postauksessa menkööt 😁

  Minulle syksy tietää opiskelustressiä ja töihin palaamista, yäkkä. Mutta tietää se myös reissaamista: lukuisia viikonloppuja Jyväskylään ja onpa sovittu jo parin päivän kurkistusreissu erään Jennan Pirttiin, iiiik!

  Liked by 2 people

  • No juu, vielä ei ole tosiaankaan syksy, ehei, ei vielä muuten siitä puhuta kuin suunnitelmien tasolla vasta! :’D

   Kivalta vaikuttaa siunkin syksy, mahtaa pittää kiirettä! Toi Pirttivierailu kuulostaa varsinkin erityisen mukavalta! Muistakaa varata tarpeeks punkkua! 😀

   Liked by 1 person

 2. классно! Mulla alkoi viime syksynä kans venäjän opinnot, jotka kuitenkin valitettavasti jäivät joulun jälkeen, mutta nyt koitan taas kerrata niitä ja jatkaa sitten pidemmälle. Tsemppiä siis venäjän opiskeluun, ei ole kyseinen kieli mistään helpoimmasta päästä 😀

  Liked by 1 person

  • Kiitti tsempeistä! Tykkäsin venäjän pikaopiskelusta jo silloin vuonna 2012, vaikkei tosiaan ollu mitään helppoa. Kunhan aakkoset jäis päähän, niin helpottuu varmasti huomattavasti – tai ainakin niin tahdon uskoa. 😀

   Tsemppiä kans siulle kertaamiseen! [tähän joku tsemppaus venäjäksi, jota en vielä osaa :’D]

   Liked by 1 person

 3. Mää täälä kans mietin, että haluaisin syksyn/talven aikana käydä jossain. En vaan tiiä mihin menisin ja missä nukkuisin.

  Like

  • Nii, sieltä teiltä kun on pitkä matka meilkein kaikkialle, niin ei ihan viiti tosta noin vaan varmasti lähteä vaikkapa bussilla Helsinkiin. 😀

   Jos ei hotelliin halua tai ole tuttuja kohteessa, niin Forenomia voin ainakin ite suositella. Reilusti edullisempaa kuin hotellissa, Oulussakin saa kolme yötä samaan hintaan kuin saisi perushotellista vain yhden.

   Like

 4. Mun piti alottaa lukeen kansalaisopistossa Saksaa tänä syksynä mut ei se taidakaa sopia aikatauluun 😦 Aromaterapiasta oos hirveesti tietoo saksaks niin tahtoisin. Ehkä sit tammikuussa 🤔 Venäjää ois kans kiva osata!

  Mää jotenki vähä fiilistelen jo syksyä.. Viime vuonna selvis siitä kaamosmasennuksestaki jotenki keveesti, niin nyt ei pelota sekään niin hirveesti. Oli aika ihanaa hippalehtaa kylmällä ja pimeellä pihalla eilen ulkosaunaan 😍

  Like

  • Pakko kyllä myöntää, että oon jo salaa vähä nauttinut viileämmistä aamuista ja pimeämmistä illoista. :’D Jotenkin toi hirvee hellekesä sai kaipaamaan jo tällaista raikkaampaa syyskeliä.

   Ja mälsää, ettei sulla mahdu saksa aikatauluun! Piän peukkui, että ehtisit viimestään vuoden vaihteen jälkeen sen pariin! 🙂 ❤

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s