Putkiremontin vuosi: Ensimmäinen evakko alkaa

Aina silloin tällöin aihe on teksteissäni vilahdellutkin ja nyt se tosiaan on täällä! Vuonna 2016 alkavaksi suunniteltu putkiremontti alkaa omalta osaltani nyt vihdoin tammi-helmikuun taitteessa vuonna 2019.

Ensi maanantaina kello kahdeksasta eteenpäin asuntoni on työmiesten valtakuntaa vähintään seuraavat kolme viikkoa ja minä pakkaan päivittäin käyttämäni tavarat kasseihin vieden ne mukanani ja loput piilotan huoneisiin, joihin työmiehillä ei asiaa ole. Tämä evakko ei kuitenkaan ole ainoa laatuaan, ehei, vaan niitä tulee vielä ainakin kaksi lisää tämän kuluvan vuoden aikana. Tokikaan minun ei olisi pakko lähteä yhtään mihinkään, mutta oman mukavuuteni vuoksi päätin niin tehdä.

Putkiremontti alkaa sukituksilla (jonka mielestäni olisi voinut skipata säästäen rahaa ja ennen kaikkea aikaa & vaivaa, sillä käsittääkseni jo valmiiksi ahtaista putkista tehdään siinä vain vielä hieman entistä ahtaammat. ymmärtäisin tämän, jos täällä ei tehtäisi muuta, mutta kun myöhemmin menevät putket ja kylppärit anyway uusiksi), jonka aikana vettä saa laskea, mutta ei ole minkäänlaista viemäriä johon sitä lorotella – suattaapi siis huolimattomalle sielulle sattua epämiellyttävä vesivahingon hoito vielä putkirempan lisäksi. Täten siis ajattelin omaa mukavuuttani, ihan jo yleisen vessassa käymisen ja peseytymisenkin kannalta, ja päätin muuttaa siksi aikaa pois. Onneksi nämä hoidetaan linjoittain, joten oman linjan valmistuttua pääsee takaisin kotiin lorottelemaan vettä normaaliin tapaan. Myöhemmin kun hoidetaan pohjaviemäri on vedenlaskukielto viemäriin voimassa koko talossa (evakko nro 2).

20190121_203149

Mutta minnepä sitä ihminen menisi, jonka olisi maksettava väliaikaisen asujaimiston vuokran lisäksi myös oman asuntonsa vastike, muttei oikein näe sitä kannattavaksi toiminnaksi noin toimeentulonsa kannalta (pelkkään asumiseen hujahtaisi lähes koko palkka)? No sinne minne jokainen omillaan elelevä aikuinen ihminen välttämättä haluaa palata asumaan – omien vanhempiensa luokse. Jjjep. Sunnuntaina, kun lyön oven kiinni takanani kapsäkit kainalossa, niin otan suunnaksi vanhempieni kortteerin ja heidän vierashuoneensa ilmapatjoineen.

Eipä sillä, minulla on hyvät välit vanhempiini ja kesäisin olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä esimerkiksi mökillä, mutta jotenkin arjen pyörittäminen saman katon alta voi olla hieman haastavaa – varsinkaan kun ei ihan joka menoa ja yökyläilyä välittäisi olla kertomassa ja jakamassa. Saapa siis nähdä minkälaisissa väleissä ja tunnelmissa soljutaan sitten kolmen (tai useamman) viikon päästä ja onko myöhempien evakoiden aikana etsiydyttävä johonkin toiseen osoitteeseen haha.

Evakon lisäksi sukitukset konkretisoituvat eteisen, kylpyhuoneen ja keittiön tyhjentämisenä. Olenkin tällä viikolla pikkuhiljaa tyhjennellyt paikkoja ja jättänyt paikoilleen vain olennaisimmat (kuten eteiseen internetsin, matot ja naulakon), jotka sitten vain nostan pois/pakkaan mukaan lähtiessäni. Tyhjentämisen lisäksi on konkretisoitunut myös stressin määrä, joka aiheuttaa yleistä uupumusta, levottomuutta ja kykyä olla rentoutumatta. Olen suoraan sanottuna kireä kuin vasta viritetty viulunkieli. En siis sellaisella äkeällä tavalla, että tiuskisin menemään, vaan sellaisella en pysty rentoutumaan ja teen koko ajan pakonomaisesti jotain -tavalla. Ai että, onneksi tätä putkiremonttia riittää koko vuodeksi!

4 thoughts on “Putkiremontin vuosi: Ensimmäinen evakko alkaa

 1. Putkiremppa – jokaisen painajainen! Edelleen muistan elävästi viimeiset Tampereen kuukaudet jolloin putkiremppa aloitettiin viereisessä rapussa ja viikko viikolta meteli läheni kohti omaa asuntoa (josta tosin muutin kokonaan päivää ennen kuin työmiehet saapastelivat omaan kotiini). Mutta se oli kamalaa. Isosti tsemppiä tähän vuoteen! ❤

  Liked by 1 person

  • Kiitos tsempeistä! ❤

   Meillä alkoi viereisessä talossa (sama taloyhtiö) ensimmäisten asuntojen kunnollinen remppa ja meteli kuuluu aika kovana jo nyt meidän taloon asti. Saas nähdä kuinka siinä metelissä osaa elää sitten, kun se on omassa rapussa, muttei vielä omassa asunnossa… Suattaapi siinä kohtaa alkaa taas yllättävä evakkomatka tänne rauhaan ja hiljaisuuteen. :’D

   Liked by 1 person

  • Eteisen internets best. ❤

   Putkiremontin aikainen evakko not so best. Ensi vuoden tsempit jo valmiiksi, jos et vaikka satu löytämään toista ihanaa ja pysyvää asuntoa siihen mennessä!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s