Putkiremontin vuosi: Toinen evakko ohi

IMG_20190406_175906_724

Suljen oven takanani, pudotan lattialle suuren armeijarepun, kangaskassin, toisen kangaskassin ja täyden kauppakassin. Hartiani ja sormenpääni huokaavat veren kiertäessä taas vapaasti. Potkin kengät jaloistani kuoriutuen aivan liian kuumaksi käyneestä villakangastakista, työnnän pakasteet kylmään ja täytän tyhjyyttään ammottavan jääkaapin.

Puran repusta likavaatepussin, kaivan pyykkikopan pohjalle jääneet riisuen itseni pyykkikoneen edessä ja tungen vaatteita koneen uumeniin. Kietaisen päälleni paidan, joka tuoksuu omalta kodilta, käynnistän pesukoneen, avaan muutaman ikkunan ja parvekkeen oven raikastamaan viikkoja seisonutta ilmaa.

Myöhemmin haen katseellani vedenkeitintä ennen kuin muistan palanneeni kattilan luokse ja keitän kupin teetä – sitä, jonka ostin itselleni joululahjaksi, mutten ole vielä ehtinyt maistaa. Sitä, jonka aromeista sanotaan löytyvän vanhat kirjat, huonekalut ja tarinat. Rapistelen läpirasvoittuneesta paperipussista viinerin ja haukkaan siitä malttamattomana makean palan ennen sen päätymistä lautaselle. Istahdan parvekkeen viileälle kynnykselle, kipristelen varpaita villasukkien sisässä ja lämmin kuppi käsien välissä huokaan syvään, hörppään suun täydeltä vanhoja tarinoita ja olen vain.

Ihanaa olla taas kotona.

4 thoughts on “Putkiremontin vuosi: Toinen evakko ohi

 1. Ihanaa että pääsit kotiin 🙂
  Mie en onnekseni ole joutunut kuin yhden kerran (koputan puuta) evakkoon minkään rempan takia, mutta se ainokainen kerta kun hajonneen patterin aiheuttaman kosteusvaurion takia parisen kuukautta oli koti rempan alla, oli suoraan sanoen helvetillistä.

  Like

  • Kiitos, niin on! 🙂

   Evakkobisnekset on aina ikäviä, kun oma koti on kuitenkin aina oma koti. Vielä olisi ainakin yksi evakko edessä syksymmällä, mutta eihän näissä remonttihommissa koskaan tiedä varmasti mitä vielä eteen tulee…

   Like

  • Voi kiitos Susanna! ❤
   Oli kyllä mukava palata, kun alkuvuosi on ollut enemmän tai vähemmän evakkoa ja nyt saa hengähtää (toivottavasti) monta kuukautta ennen uutta lähtökäskyä. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s