Blogihaaste: Kuinka usein?

Viime kerralla oli sen verran vakavaa (ja tärkeää!) puhetta, että otetaan tällä kertaa vähän kevyemmin blogihaasteen parissa. Tämä on nyt hetken jo kiertänyt siellä sun täällä ja koska ainakin itse tykkään näitä lueskella, niin laitetaan omakin jakoon. Eli kuinka usein mie…

vaihdan lakanat: Kerran viikossa vaihdan lakanan ja pussilakanan, tyynyliinat aina sen jälkeen, kun olen pessyt hiukset. Harvempi vaihto- ja pesuväli olisi toki ekologisempaa, mutta nautin puhtaista lakanoista enkä halua pyöritellä naamaani likaisissa tyynyliinoissa.
vaihdan pyyhkeet: Kerran viikossa käsi- ja keittiönpyyhkeet, kylpypyyhkeen ja kylppärin lattiapyyhkeen parin viikon välein.
pesen hiukset: Öämmm, sanoisin että kolme kertaa viikossa on sellainen perusmäärä, ettei ala rasvaisuus paistamaan jo naapuriin asti.
soitan isälle/äidille: Viestitellään pääasiassa whatsappissa, mutta tarkistin luurista, että olen viimeeksi soittanut äidille kesäkuussa ja isälle toukokuussa.
näen vanhempiani: Yleensä muutaman kerran kuukaudessa paitsi nyt päivittäin, kun asun heidän luonaan evakossa.
käyn leffassa: Pari kertaa vuodessa tai jopa harvemmin, tänä keväänä tuli käytyä muutaman kerran.
föönaan hiukset: En koskaan.
putsaan lattiakaivot: Miulla on suht pitkät hiukset ja niitä irtoilee kuin lehtiä puista syksyisin, joten pyrin 1-2 kuukauden välein putsimaan.
käyn metsässä: Vähintään kerran viikossa, mutta mitä useammin, niin sitä parempi! Täällä evakossa ollessa on parasta, kun yksi ulkoilureitti pitkospuineen alkaa ihan vierestä.
käyn suihkussa: Jos olen jonnekin lähdössä, niin käyn itseni vähintään päästä alaspäin huljauttamassa suihkun alla, mutta jos meinaan möhnötä vaan kotona koko päivän, niin sitten en välttämättä jaksa käydä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sanon läheisille, että rakastan heitä: Varmaan joskus lapsuuessa viimeks, jos silloinkaan. Ei sellainen ole ollut meidän perheessä tapana.
sanon miehelleni rakastavani tätä: En ole sanonut. En viljene sitä sanaa todellakaan anteliaasti tai hetken mielijohteesta kenellekään – vain ensimmäiselle poikaystävälleni olen niin sanonut ja todellakin tarkoitin sitä, muita kumppaneita en vielä ole rakastanut.
tarkistan kuivakaapin sisällön: Aina silloin tällöin kurkkaan kunnolla hyllyt läpi, ettei ole kutsumattomia vieraita, mutta noin aineksien puolesta siellä ei ole yllätyksiä.
luuttuan lattiat: Keittiön lattian muutaman kerran vuodessa, mutta koko asunnon olen luutunnut KERRAN kuuden vuoden aikana. En oikeasti jaksa vaivautua.
pesen vessan: Vessanpöntön pesen kerta viikkoon ja koko kylppärin viikon tai kahden välein.
puhdistan liesituulettimen: En omista ja keittiön ilmanvaihtoputki on niin korkealla, etten yletä sinne kuin kiipeämällä uunin päälle, joten en edes yritä.
syön noutoruokaa: Varmaan pari kertaa kuussa on sellainen sopiva arvio, kun joskus en syö kuukausiin ja joskus syön viikottain.
valehtelen: Valkoisia valheita pudottelen loukkaantumisien ja sen sellaisten estämiseksi, mutta ihan puhtaaseen valehteluun en jaksa ryhtyä. Niistä kun kuitenkin jää AINA kiinni ja sitten seuraukset ovat vielä pahemmat kuin suoraan sanomisella.
riitelen suhteessa: Oon tosi huono riitelemään, en kestä sellaista, joten koitan parhaani mukaan välttää.
sheivaan: En ees tiie. Tarpeen ja fiiliksen mukaan?
vaihdan hammasharjan: Sitten kun hammasharja alkaa hapsottaa tai kolmen kuukauden välein. Kumpi nyt tapahtuu ensin.
käyn kirjastossa: Muutaman kerran kuussa.
pesen peitot ja tyynyt: En pese. Tyynyt vaihdan vuosittain ja peitto saa pakkashoitoa.
syön herkkuja: Syön joka päivä jotain, mikä on mielestäni herkullista.
soitan anopille: En ole koskaan soittanut yhdellekään “anopeistani”.
pesen rintsikat: Aina, kun pesen vaatepyykkiä.
leivon: Ennen leivoin viikottain, nykyään varmaan kerran puolessa vuodessa. Pitäisi kyllä leipoa useammin.
siivoan jääkaapin: Käyn sen sisältöä (tai lähinnä sisällöttömyyttä) läpi viikottain ja silloin tällöin pyyhkäisen, mutten varsinaisesti siivoa sitä.
käyn puntarilla: Olen käynyt viimeisen vuoden aikana kahdesti, molemmilla kerroilla saatesanoin voit käydä, jos et sitten saa mitään kompleksia. En omista vaakaa, sillä se ei ole minulle hyväksi, enkä siksi tiedä kuinka paljon painan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

komennan miestäni: Ehhhh, en ole kokenut tarvetta komentaa.
syön irtokarkkeja: Aika harvoin, vaikka ruosteiset autot ovatkin ihan superhyviä.
vierailen isovanhempieni luona: Minulla on vain yksi mummo ja vierailen aivan liian harvoin.
pesen pyykkiä: kerran viikossa vaate- ja lakanapyykki, kahden viikon välein pyyhkeet.
imuroin kotini: Kahdesti tai kolmesti viikossa, riippuu ihan jaksamisen tasosta ja mahdollisista kyläilijöistä.
perheessä kinataan vaatetuksesta: Joka päivä vähän itseni kanssa kinaan siitä, että mitä pukisi päälle.
käyn hammaslääkärissä: Tänä vuonna kahdesti, sitä ennen oli yli kymmenen vuoden tauko. Uusi aika on jo varattu kahden vuoden päähän, joten nykyään skarppina taas menossa mukana.
käyn kaupassa: Käyn isosti kaupassa kerran viikossa ja sitten viikon mittaan haen unohtuneita tai muuta evästä ehkä pari kertaa.
pesen ikkunat: En ole pessyt asuntoni ikkunoita kertaakaan kuudessa vuodessa. Ensi keväänä ajattelin pestä, kun alkavat näyttää pikkuhiljaa likaisilta ja jokin lintukin kakkasi kesällä olohuoneen ikkunaan.
vaihdan sukat: Päivittäin, paitsi villasukat kerran viikossa.
olen eri mieltä miehen kanssa: Varmaan joka päivä olen jonkin miehen kanssa eri mieltä, mutta mielitiettyni (ahhh, oli pakko käyttää tuota sanaa!) kanssa silloin tällöin joistain typeristä jutuista, jotka voi vaikka gööglestä tarkistaa.
ostan uusia vaatteita: No näin usein.
siivoan: No öö, en pidä varsinaisia siivouspäiviä, mutta kai sitä vähän joka päivä siivoaa. Keittiön koitan kerran viikossa putsia kunnolla ja muuten vain pitää asunnossa hyvää järjestystä yllä.
olen tehnyt raskaustestin: En koskaan! Muutaman kerran on ollut sellainen fiilis, että pitäisiköhän pissata tikkuun, kun kuukautiset on olleet reilusti myöhässä tai olo ollut jotenkin omituinen, mutta aina on jäänyt ajatuksen tasolle.
tarkistan toimiiko palovaroitin: Vaihdan patterit kerran vuodessa ja siinähän se vinkuu.
pesen autoni: Laina-auto peseytyy kerran, pari vuodessa.
käyn läpi vaatekaapit ja muut kaapit: Koitan käydä vähintään kerran vuodessa kaikki, vaatekaappia ja -huonetta olen tosin viime aikoina myllännyt useamminkin. Nykyisin, kun tavaraa on vähemmän myös kaappien läpikäyminen on nopeampaa.
siivoan lääkekaapin: Minulla on vain pieni lääkepurkki, joten sinne ei pääse mitään kauheasti hautautumaan tai vanhenemaan eli en siivoa.
puhdistan hiukset harjasta: Harjaan hiukset vain ja ainoastaan ennen niiden pesua Tangle teezerillä ja puhdistan sen heti. En voi sietää hiuksia pursuilevaa harjaa.

Joko sinä olet jakanut tämän blogissasi tai muualla somessa? Otahan haaste vastaan!

12 thoughts on “Blogihaaste: Kuinka usein?

 1. “…pesen ikkunat: En ole pessyt asuntoni ikkunoita kertaakaan kuudessa vuodessa. Ensi keväänä ajattelin pestä, kun alkavat näyttää pikkuhiljaa likaisilta ja jokin lintukin kakkasi kesällä olohuoneen ikkunaan.”
  IHANAA, viimeinkin joku muukin, kenen mielestä niitä ikkunoita ei tarvii hinkata joka ketun kesätalvisyksykevät!!
  Love you!

  Liked by 2 people

 2. Siis on hauskaa millasia eroja ihmisillä on näissä! Ihanaa kun ollaan erilaisia! Joku pesee lattiat joka viikko, joku ei ikinä. Joku vaihtaa lakanat koko ajan, joku sitten kun ne seisoo sängyssä. 😂 Ja mun mielestä nä on just sellasia, että kukin tyylillään!

  Liked by 1 person

  • No niinpä! Ei ole yhtä oikeaa tapaa pitää sitä OMAA kotiaan esim. siistinä – ja mikä nyt on sitten kenellekin se siisti edes, miunkin koti saattaa jonkun mielestä olla hirveä läävä, vaikka omasta mielestä se on perussiisti. :’D Sitä paitsi joillekin siivoaminen on hirveetä pakkopullaa ja ajanhukkaa, kun taas toiselle se on tapa rentoutua – mitä siihen puuttumaan, että miten ja milloin tulisi vaikka tiskata tai lakanat vaihtaa. 😀

   Liked by 1 person

   • Mulle perus siivoaminen on ok. Ne ikkunoiden ja lattioiden pesut sellasia mihin ryhdyn kun saan inspiraation tai päätän että ny perkele pestään. 😂 Mä nautin kyllä sitten lopputuloksesta suunnattomasti!

    Liked by 1 person

 3. Mie luulen että oma vieroksuva asenteeni siivoamiseen juurtaa (tietenkin!!) äitini hurmosmaisesta siivousvimmasta. Kun asuin vielä kotona, äitini imuroi ja puisteli matot & vuodevaatteet päivittäin. Kerran viikossa tehtiin suursiivous ja pari kertaa vuodessa SUURsuursiivous…ikkunat pestiin läpi heti kun tahrakin ilmestyi, mutta vähintään kerran kahdessa kuukaudessa…
  Kun muutin omilleni niin päästin sisäisen löysäilijäni tässä asiassa pois purkista!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s