Marraskuussa…

…luin loppuun kokonaiset kaksi kirjaa:
Maria Katajavuori: Kuoleman ja elämän kysymys (tän kanssa tussasin menemään oikeastaan koko kuukauden, sillä se ei ollut kaikkein kevyintä iltalukemistoa. erittäin mielenkiintoinen kylläkin ja mukaansatempaavalla tavalla kirjoitettu. välillä asioiden listaaminen kävi hieman puuduttavaksi, mutta noin muuten erittäin kattava teos mahdollisesta kuolemattomuudesta ja kaikkien elävien olentojen syntyperäisestä itsetuhoisuudesta).
Minna Lindgren: Vihainen leski (olen lukenut parempiakin kirjoja vähemmän ärsyttävillä henkilöhahmoilla. nopealukuinen ja satunnaisesti viihdyttävä).

…leipaisin mustikkapiirakan tarjottavaksi, kun muutama kamu kävi kylässä ja ihastelemassa uutta kylpyhuonetta. Ostin kesällä kirpputorilta muutamalla eurolla keraamisen piirakkavuoan ja nyt jo pääsin sitä käyttämään – ei ole oikein tullut leivottua pitkään aikaan, mutta pitäisi ehdottomasti enemmän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marraskuinen päiväkävely naapurkaupunnin Radiomäellä.

…kävin myös humputtelemassa pienissä kotibileissä ja näin sellaisia ihmisiä, joita en ole nähnyt aikoihin! Tuntui mukavalta, mutta myös toisaalta kovin ulkopuoliselta. Paikalla tuli silti viihdyttyä yllättävänkin pitkään ja poistun vasta suurimman osan poistuessa sen sijaan, että olisin karannut ensimmäisenä ja olinkin kotona vasta puoli yhden aikoihin…

…josta makselen sitten vieläkin, kun en suorinut itseäni saman tien sänkyyn, vaan jäin vielä jotain puuhailemaan. Olen kirjoittanut aiemmin huonoista unenlahjoistani, mutta fakta on viime aikoina ollut se, että olen nukkunut ihan tosi tasaisia unia, koska väänsin väkisin vuoden aikana itselleni säännöllisen unirytmin, jota sitten myös noudatin. Tuon humputtelun jälkeen olenkin taas nukkunut säädyttömän huonosti, heräillyt useita kertoja yössä ja unirytmini on täysin hajalla -> olen ollut täysin hajalla itsekin, äkäinen ja väsynyt eikä jatkuva luonnon harmaus ole yhtään tätä oloa ainakaan helpottanut. Toivon vain, ettei rytmin tasoittamiseen mene taas toista vuotta, huoh.

…myynyt ja lahjoittanut tavaraa Tori.fi:n kautta vanhaan kunnon kuolinsiivoustyyliin, sillä mitä suotta sellaista nurkissa säilyttämään, mitä ei vaan tule käytettyä. Lahjoituksena antamani kirjahylly pääsikin kuulemma jonkinlaisen nuorisotoimen tiloihin ja ihana rouvashenkilö antoi siitä suklaarasian hyvityksenä, kun ei millään tohtinut uskoa hyllyn olevan ilmainen, haha (itse taas en tohtinut siitä hintaa pyytää edes paria euroa, kun oli niin vanha vaikkakin hyväkuntoinen). Välillä vastaan tulee tuollaisia ihania, höpötteleviä hahmoja ja välillä taas yrmyliinejä, jotka vain lyövät rahat kouraan ja katoavat.

Ihanaa joulukuuta tyypit, aurinko on jo ainakin täällä näyttäytynyt eilisen ja tämän aamun aikana enemmän kuin marraskuussa yhteensä!

2 thoughts on “Marraskuussa…

  1. Kiva tällainen kuukausi koonti 🙂
    Eniten herätteli tuo väsymyksen todentaminen ja se, että olet oikeasti käyttänyt vuoden sen korjaamiseen! Asia, joka sisältyy omiin, viimeistään ensi vuoden uudenvuoden lupauksiin. Tavallaan niin tylsän arkinen asia, joka oikeasti on kuitenkin niiiin merkittävä – mutta helppo unohtaa kaiken niin muun “tärkeän” varjoon.

    Liked by 1 person

    • Kun on pienestä asti ollut uniongelmainen, niin ei sitä viikossa korjata eikä vuosikaan ollut helppo. Piti vain sitouttaa itsensä siihen, että tiettyyn aikaan oli oltava sängyssä, älyluuri pois kädestä ja herätys aina samaan aikaan aamusta, niin pikkuhiljaa siihen alkoi taipumaan. Vaikeinta oli tuo nukkumaanmenoon sitoutuminen. 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s