Joulukuussa…

…luin kokonaan yhden kirjan!
Niku Hooli & Anna-Sofia Nieminen: Aikuisten perhe (aihe oli mielenkiintoinen, vapaaehtoinen lapsettomuus, mutta kirja toisti itseään niin paljon, että välillä jo turhauduin. ei tarjonnut minulle mitään uutta, mutta tulipahan luettua).

Olin asettanut itselleni Goodreadsissa haasteen lukea vuoden aikana 45 kirjaa, mutta vajaaksi jäi. Haastelaatikkoni kertoo minun lukeneen 40 kirjaa, mutta luetuissa näkyy oikea määrä, joka on 41 (en tiedä miksi Antti Holman Järjestäjä ei haasteeseen kelvannut :D). Ajattelin laittaa ensi vuodelle saman määrän, sillä se tuntuu kuitenkin saavutettavalta määrältä samalla, kun ei kuitenkaan ole liian helppo.

…vietin heti alkukuusta synttäreitäni, joita en juhlistanut mitenkään.

…kävin yhden yön mittaisella visiitillä Turussa! Yövyin Kakolan vanhassa mielisairaalassa (suosittelen) ja kävin katsomassa Amélie-musikaalin (upeaa visuaalista tykitystä läpi koko shown) Turun kaupunginteatterissa. Olin pakannut mukaan myös kameran, mutta koska kohteessa oli pimeää jo sinne saapuessa ja koko vierailun ajan satoi ihanan talvisesti vettä, niin kamera pysyi visusta laukussa. Samasta syystä jäi myös väliin sunnuntainen kaupungilla pyöriminen ennen kotiinlähtöä, mutta onneksi pääsin sentään ajamaan yöllä funikulaarilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…infernaalisesta ja ilmeisesti ikuisesti jatkuvasta väsymyksestä huolimatta näin myös muutamia kamuja pitkästä aikaa. Vaikka saatoin jokaisessa tapaamisessa vaikuttaa siltä, että nukahdan pystyyn aivan heti enkä oikein osaa puhua mistään, niin oli silti oikein ihanaa nähdä – varsinkin sitä pää-Hesoista saapunutta.

…en todellakaan tiedä onko syynä edellä mainittu väsymys vai mikä ihme, mutta tunnun elävän jonkinlaisessa marraskuun alavireessä vieläkin. En meinaa innostua oikein mistään muusta kuin nukkumisen mahdollisuudesta ja tässä eräänäkin iltana olin valmis menemään nukkumaan jo 19 aikoihin. Ehkä hiljalleen lisääntyvä valo vielä saa elämänilon palaamaan?

…vietin joulua ensin perheen parissa ja sitten omassa seurassani. Teki todella hyvää vain lötköttää sohvalla pari päivää tuijottamassa sarjoja, selailemassa lehtiä, kirjoja ja monisteita, sekä syödä noin kerran tunnissa jotain pientä ja sitten ruoka-aikaan ihmetellä, kun ei ole yhtään nälkä – söin silti. Tämä oli myös ensimmäinen vuosi, kun jätin joulukinkunkin pois lautaselta, kun vielä viime vuonna söin sitä kohteliaisuudesta vähän (ja sain vain vatsani sekaisin).

…otin vahingossa myös pienimuotoisen blogiloman, kun yhtään minkään kirjoittaminen ei napostellut yhtään, vaikka olin ajatellut joululomalla naputella parikin postausta valmiiksi.

Niin se vaan alkaa vuosi ja vuosikymmen olla paketissa, huh. Itse suuntaan vielä pariksi päiväksi töihin ja vuoden viimeiseksi illaksi naapurkaupunniin. Ihanaa vuodenvaihdetta teille kaikille siellä ruudun toisella puolella, olkoot vuosi 2020 juuri sellainen kuin toivotte se olevan. ❤

4 thoughts on “Joulukuussa…

 1. Mulla kirkasvalolamppu katkaisi sen marraskuun aivosumun. Musta tuntuu, että marraskuun menin ku automaattiohjauksella toiminut zombi! Ei ole edes muistikuvia koko kuukaudesta! Pelkkää pimeää, harmaata ja sadetta. Kaipaan lunta! Onneksi päivät alkaa pian tuntua pidemmiltä taas valon lisääntyessä. ❤

  Mä luin 60 kirjaa. Tai siis pian olen lukenut. Päätin lukea Kyrön kirjan vielä ennen kuin vuosi vaihtuu ja se on niin hyvä, että varmasti onnistuu! Ajattelin mennä ensi vuonnakin sillä linjalla, että luen mahdollisimmaan paljon, mutta ilman paineita. Vaikka vähän houkuttaisi tarttua noihin lukuhaasteisiin, niin pelkään toteavani hyvin pian, ettei niihin sopivat kirjat kiinnosta. 😄

  Toivon, että ensi vuodesta tulee sullekin hyvä! ❤

  Liked by 1 person

  • Edes kahden sentin kerroskin lunta tekisi jo ihmeitä!

   Mie en kans osaa tarttua mihinkään “oikeaan” lukuhaasteeseen, jossa joku ennalta määrää minkälaisia kirjoja pitäisi lukea. 😀 Mietin mieluummin itse määrän mikä tuntuu sopivalta ja sitten luen sellaisia kirjoja, mitkä milloinkin sattuvat kiinnostamaan.

   Kiitos ihana, siitä tulee varmasti hyvä meille molemmille! 🙂 ❤

   Liked by 1 person

 2. Lälläslää, meilläpä on lunta 🙂 Pakkasta muutaman asteen verran, joten sää on mitä ihanin!
  Kieltäydyn uskomasta vanhaan sananlaskuun (vaikka vähän taikauskoinen olenkin) “ei kahta ilman kolmatta”, koska HALUAN ja TARVITSEN paremman vuoden tulevaksi kuin mitä kaksi edellistä on keskiarvoisesti ollut!
  Uskollahan mennään vaikka läpi harmajan kiven, niin mie päätin uskoa vuoden 2020 upeaksi yksilöksi, toki saa paskaakin niskaan sataa, minkäs sille voi, mutta vastapainoksi sitten rutosti ja reippaalla kädellä kaikkea ihanaa. Näinon!

  Mie just laskeskelin, että tänä vuonna tuli luettua inauksen vajaa 200 kirjaa, mutta Helmet lukuhaasteen täyttämiseen hyydyin jossain vaiheessa enkä jaksa jälkikäteenkään alkaa miettiä mikä kirja mihinkin kohtaan kävisi. Luen mitä huvittaa ja ihan oman mieleni iloksi.
  Pitää se uusikin haaste kyllä käydä kurkkaamassa…

  Hyviä hetkiä uudelle vuodelle! Nautitaan elämästä silloin kun se sallii sen.

  Liked by 1 person

  • Oon oikeesti vähän kateellinen tuosta lumesta, vaikken sitä kinoksittain tänne toivokaan! Naapurkaupunnissa sitä on just ehkä se puoli senttiä ja sekin valaisi jo kivasti. Kuulemma Mikkelin kohdalla menee lumiraja, ja sekös korpeaa, kun ei se nyt niin kaukana täältä ole!!

   Vaikka paskan määrä on yleensä vakio, niin vuodesta 2020 tulee väistämättä upea! Aina käy jotain huonoa, mutta uskon, että enemmän hyvää kuitenkin tulee vastaan – meille molemmille, eli todellakin nautitaan aina, kun siihen saa mahdollisuuden. ❤

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s