Rönsyjä

IMG_20190821_114049_062

Miun ajatukset on viime aikoina rönsyilleet. Paljon. Olen aloittanut uusia projekteja ja jatkanut vanhoja, hurjastellut päivän verran ja sitten lopettanut, jättänyt kesken ja siirtynyt uuteen tai toiseen vanhaan. Olisi sata asiaa, jotka kiinnostaisivat ja saisi tehdä, enkä osaa keskittyä, tarttua yhteenkään kunnolla. Olisi monta aloitettua tekstiä, jotka odottavat sitä malttia kirjoittaa ne loppuun, jättämättä niitä vain leijumaan.

Näillä saattaa, keittiölääkärin pätevyydellä, olla jokin yhteys sen kanssa, etten ole viime viikkoina oikeastaan taas nukkunut yli neljää tuntia enempää yössä. Jokin vain valvottaa pikkutunneille asti ja silti herään virkeänä ennen aamuviittä (ei sillä, että nousisin silloin ylös, vaan jään pyörimään peiton ja tyynyjen pehmeyteen, lopulta ollen sellaisessa tilassa ettei enää edes tiedä onko hereillä vai unessa), nukahtaakseni viimein puoli tuntia ennen kellonsoittoa ja ollakseni sen helähtäessä tietenkin kuolemanväsynyt. Viime yönä heräsin kahden tunnin yöunilta ennen kolmea, mutta käänsin määrätietoisesti kylkeä koko maailman puolesta ja sain ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lopulta nukuttua yli viiteen.

Ehkä tämä rönsyily siis tästä. Sainhan tämänkin kirjoitettua jo kokonaan.

Kuva Ainolan puiston kasvihuoneesta, Oulusta. Istuin siellä viime kesänä lukemassa kirjaa pienen suihkulähteen pulputtaessa, tämän jättimäisen ihmeköynnöksen alla. Se oli ihanaa.

4 thoughts on “Rönsyjä

 1. Tuo asioiden loppuunsaattaminen ja monen projektin aloitus yhtä aikaa kuulostaa niin tutulta! Nimimerkillä useampi käsityö vuosien takaa kesken, ja monta kirjaa luvussa yhtä aikaa, näin niinkuin muutamia mainitakseni..

  Kerran menin töihin alle 4h yöunilla enkä tuntunut mielen tasolla heräävän koko päivänä, joten vaikea ajatella, miltä sellainen tuntuisi pidemmän päälle.. Toivon todella, että löydät ratkaisun tuohon nukkumisasiaan ❤

  Liked by 1 person

  • Miltähän se mahtaisi tuntua, jos saisi joskus kaikki projektinsa päätökseen ennen kuin aloittaisi uusia? 😀

   Nukkuminen on ollut minulla huonoa nuoresta asti. Helpointa kai olisi vain hakea unilääkkeet, mutta kemiallinen uni ei lopulta kauheasti houkuttele. Se kun ei kuitenkaan ole sama asia ja samanlainen lepo kuin oikea nukkuminen. Mutta ehkä tämä taas tästä jossain vaiheesssa.

   Liked by 1 person

 2. Voi ku sais jostain opuksen nukkumisen saloihin. Siis sellaisen, joka kertois just musta ja mun unista! Että mikä mättää millonkin jne.

  Liked by 1 person

  • Niinpä, tänne olisi myös sellaiselle opukselle kysyntää! Tällä hetkellä on taas unet vähäisiä stressin vuoksi ja heräilen sen neljä kertaa yössä unien ollessa seitinohuita.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s