Tavallaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helmikuu on hieman huomaamatta päässyt etenemään jo ensimmäisen viikon verran ilman, että olen oikeastaan edes huomannut. Olen tavallaan ollut kipeänä koko kuun ajan, joten ihmekös tuo ettei niin tule pidettyä ajankulusta kirjaa.

En kuitenkaan ole ollut poissa töistä, sillä sairauslomaa ei saa siitä, että on tavallaan vähän kipeä. Kurkkua kivistää, nenä vuotaa ja olo on kaiken kaikkiaan kurja, mutta koska kuume ei vain nouse (tai sitte kuumemittarini vetelee erittäin viimeisiään, onhan se jo viimeiset vuodet ollutkin kahdessa osassa), niin en ole todistettavasti sairausloman tarpeessa.

Onnea on kuitenkin vapaapäivät ja vietinkin koko eilisen päivän sohvalla maaten Twin Peaksin viimeisiä jaksoja ja omia silmäluomiani tuijotellen, vieressäni nenäliinat, Frantsilan 11 yrtin hoitosalva (parasta kovia kokeville nenänpieluksille!) ja litrakaupalla nesteitä mehuista teehen. Tein myös tietoisen päätöksen olla avaamatta läppärin kantta koko päivänä ja se oli yllättäen aika helppoa, sillä ei siihen lopulta ollut tavallaan edes mielenkiintoa tai oikein energiaakaan.

Tänään aion vielä jatkaa sohvatyynyn kuvioiden painamista poskiini, mutta kuten huomata saattaa, avata myös sen läppärin ja naputella hieman jotakin ylös (ja lukea vähän muidenkin juttuja). Vaikka syy olikin hieman pakottava, niin eilinen vetelöintipäivä tuli myös ihan tarpeeseen muutenkin. Joskus on vain höllättävä kaikessa ja annettava itsensä levätä kokonaisvaltaisesti, niin fyysisesti kuin henkisestikin, tylsistyä ihan luvan kanssa. Tavallaan täydellinen tylsistyminen voi olla parasta mitä voit itsellesi antaa, sillä siitä alkaa usein luovuus. Pitäisi muistaa se myös silloin, kun on terve.

10 thoughts on “Tavallaan

 1. Siis ihminen oikeasti tarvitsee niitä päiviä, kun ei oikeasti tee mitään! Makaa vaan sohvalla tai sängyssä lukien tai Netflixiä tuijotellen. Tekee hyvää niin päälle, kuin kropalle.

  Ja siis kahdessa osassa oleva kuumemittari? 😂 Nappaapa apteekista ens kerralla uusi mittari. 😄

  Liked by 1 person

 2. Parantumisia sinne tyynyjen sekaan. Mulla oli eilen MELKEIN vetelöintipäivä, mutta sitten kutsuinkin kummipojan isoveljineen ja synnyttäjineen kylään ja vetelöinti muuttui hepuloinniksi: rakennettiin maja olohuoneeseen, keksittiin uusiokäyttöä erinäisille jumppavälineille, leikittiin ainakin tuhannella pikkuautolla, paistettiin pannari ja syötiin sitä suupielet mansikkahillossa. Että semmoista vetelöintiä. Onneksi ei ollut tauti päällä, niin jaksoi. Ja oli tosi kivaa.

  Liked by 2 people

 3. Miulla sama, viikon verran ollut ihan tukkoinen olo ja pää etenkin iltaisin tuntuu inhottavalta, mutta se kuume ei vaan nouse! Vaikka sitä tavallaan viikolla toivoikin, että ois voinut jäädä kotiin tervehtymään. Tai sitten meienki mittari on rikki aunakin silloin, kun miä sitä käytän 😀
  Paranemisia sinne!

  Liked by 1 person

  • Toipumisia myös sinulle! ❤ Miulla on taas oli aamuisin ihan hirveä olo, päivää myöten tasoittui hieman, kunnes alkuillasta sitten iski jo voimattomuus – nyt onneksi jo voiton puolella ja jäljellä enää keuhkoja repivä yskä.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s