Helmikuu ’20

20200220_171522
Helmikuun säät ovat olleet kovin kutsuvia ulkoiluun, vaikka näyttävätkin enemmän jo huhtikuulta.

AJANTAJU Jos tammikuu tuntui kestäneen ikuisesti, niin minusta helmikuu tuntuu tehneen samoin. Vaikka aika toki vääjäämättä liukuu eteenpäin liian taajaan, niin silti se on tuntunut matelevan nämä viime kuukaudet. Helmikuu tuntuu vielä jotenkin extrapitkältä, kun on vielä karkauspäiväkin ympätty mukaan.

TOILAILU Kirjoittaminen on tuntunut viime aikoina kirjaimellisesti tahmealta, sillä ties mitä eräänä iltana säätäessäni onnistuin kaatamaan läppärini päälle hieman glögiä (kyllä, glögiä!) ja nyt muun muassa välilyönti ja muutaman kirjainnäppäin ovat niin kuivan tahman ympäröimiä, että näppäimistön hakkaaminen niiden kohdalla ei todellakaan ole mikään vertauskuva. Myös touchpad sanoo itsensä irti tasaisin väliajoin eikä hiirinapukoilla ole enää mitään virkaa, joten olen nöyrtynyt takaisin langallisen hiiren käyttöön. Vielä kone kuitenkin jaksaa käynnistyä, joten en ole kiirehtinyt läppärikaupoille, vaikka jo hieman tässä konetta paukuttaessa kieltämättä houkuttaisi.

20200220_171544

EHTOISA EMÄNTÄ Sen lisäksi, että olen lisännyt kokkausrepertuaariini kesäkurpitsagratiinin, niin olen myös tehnyt elämäni ensimmäisen kerran mannapuuroa ja onnistunutkin siinä monesti! Olen aina ajatellut sen valmistamisen olevan jotain suurin piirtein tähtititiedettä vastaavaa toimintaa, joten olen jättänyt sen keittelyt mukisematta muille, mutta eräänä iltana mannapuuronhimoni iski niin suuresti, että oli itse ruvettava hämmennyshommiin. Tähän mennessä olen käytellyt Valion Kiehu maitojuomaa (ja saanut siitä vatsavaivoja) joten jossain vaiheessa olisi tarkoitus harjoitella jollain kasvipohjaisella maitojuomalla. Saa suositella, jos tietää jonkin toimivan.

KULTTUURI Päätin vihdoin noin vuoden kestäneen keikoilla käymis taukoni ja kävin Lahden Sibeliustalossa Maustetyttöjen keikalla. Vähän ärsyttää, että livemusiikin parissa on tullut vietettyä niin vähän aikaa, sillä kyllähän siitä vaan nauttii ihan eri tavalla kuin kotona Spotifystä luukuttaen. Keikka oli muuten kaikin puolin oikein onnistunut ja välispiikit nasevan lakonisia, mutta harmikseni suosikkibiisini Mä loistan kuin hämärä jäi keikalla kuulematta.

helmikuun luetut
Näiden lisäksi luin myös Eeva Turusen Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa, mutta siitä en vielä tätä kirjoittaessa ollut ehtinyt napata kuvaa.

KIRJASTON KASVATTI Olen kuluneen kuukauden aikana lukenut neljä kirjaa loppuun, eikä niistä oikeastaan mikään nouse ylitse muiden, että viitsisi sen enempiä mainita, sillä olen jo jokaisesta sanonut sanottavani instagram storyissani. Niiden lisäksi olen myös lueskellut pitkästä aikaa vaatehuoneen ylähyllylle varastoimiani Aku Ankkoja vuosituhannen vaihteesta sekä selaillut kirjoja Suomen matelijoista.

HUMPUTTELUA Huh, tosiaan kävin myös humputtelemassa henkilöstöbileissä, jotka järjestettiin työskentelemässäni rakennuksessa alkukuusta! Teemana oli Hollywood, joten tuli pitkästä aikaa vedettyä nilkkapituinen leninki päälle ja pääsimme kävelemään sekä kuvattavaksi oikein punaiselle matolle. Tarjottu ruokakin oli oikein maittavaa, mutta tällaisena henkisenä mummona pakkasin kyllä kimpsuni kasaan jo ennen kuin kello löi lähellekään puolta yötä ja vielä ajaa huristelin naapurkaupunnin puolelle nukkumaan.

Hei hei sinä ikuisesti kestänyt helmikuu, tervetuloa maaliskuu!

7 thoughts on “Helmikuu ’20

 1. Miusta taas on tuntunut, että aika juoksee niin, ettei perässä meinaa pysyä! 😅

  En tiedä oonko tylsä, kun oon aina tehnyt mannapuuron ihan vaan veteen. Ei kai siitä ihan niin pehmeänmakuista tule kuin maidolla, mutta en ookkaan kovin nirso tällaisissa asioissa 😄

  Liked by 1 person

 2. Helmikuu vilahti taas minulta ohi aivan huomaamatta vaikka yksi lisäpäiväkin siinä taas pitkästä aikaa oli.
  Testaapa mannapuuroilun ohessa polentapuuro, ihanan keltainen maissipuuro maistuu tosi hyvälle!

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Aloitin opinnot avoimessa yliopistossa – astu harhaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s