2 x hyvän mielen elokuva (Netflix)

Jos mielesi kaipaa kaiken uutis- ja somevirran selaamisen sijaan jotakin kevyttä, huvittavaa, viatonta ja hyvää mieltä tuottavaa, niin kurkkaapa ainakin seuraavat leffat menneiltä vuosikymmeniltä.

FERRIS BUELLER’S DAY OFF (1986)

Ferrisiä ei niinkään koulunkäynti jaksaisi kiinnostaa, joten hän feikkaa olevansa kipeä saadakseen vapaapäivän, houkutellen mukaan ilonpitoon myös parhaan kaverinsa ja tyttöystävänsä. Seuraa sekalainen ja mitenkään mihinkään liittymättömätön kimara juonittelua, tapahtumia, musiikkia ja kaiken kaikkiaan niin kevyen viatonta ilonpitoa, ettei voi kun nojata sohvaan ja mennä mukana. Lisäjännitystä menoon tuo jäljillä kulkeva rehtori, mutta saako hän inhoamansa Ferrisin nalkkiin, jota koko muu kaupunki tuntuu absurdisti rakastavan? Niin kevyttä, niin turhanpäiväistä, niin täydellistä.

 

CLUELESS (1995)

Niin perinpohjaisen amerikkalainen high school -elokuva ajalta ennen kuin niistä kaikista tuli tisseillä ja perseillä kuorrutettuja pehmopornokatalogeja. Tästä ei ole kerrottavana edes sen vertaa juonentynkää kuin Ferrisistä, sillä tapahtumat vain ikään kuin seuraavat toisiaan, yhteenkään hahmoon tai tilanteeseen ei oikeastaan keskitytä missään vaiheessa ja kaikki on niin kovin hataraa ja hattaraista. Asut vaihtuvat yhtä taajaan kuin tilanteetkin, mutta ei se haittaa – aivot lepäävät jo narikan puolella. Plussaa elokuvaan tuo ehdottomasti nuori Paul Rudd, ah (joka tosin näyttää edelleen ihan samalta!?).

Mitä hömppää sie olet viime aikoina katsellut?

9 thoughts on “2 x hyvän mielen elokuva (Netflix)

  1. Aaaaa,,.ihania leffoja! Samana vuonna Ferrisin kanssa julkaistiin yksi miun All TIme Favourite – teinileffa eli PRETTY IN PINK ja ihana Molly Ringwald ❤
    Pari vuotta aikaisempi leffa 16 candles (myös Molly Ringwald) on hurrrrmaava.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s