Kaikesta huolimatta tulee kevät

20200328_082232

Toissapäivänä allekirjoitin varmasti monen muun suomalaisen tavoin lomautusilmoituksen ja eilen kävin tekemässä viimeisen asiakaspalveluvuoroni. Edessä on vielä myymälän kevätunille asettamisvuoro, jonka olen toivonut tehtäväksi siten, ettei myymälä olisi enää avoin asiakkaille.

Fiilis oli lomautustiedon tullessa levollinen, sillä sen oli odottanut tulevaksi jo paljon aimmin eikä enää tarvitsisi olla kontaktissa vieraiden ihmisten kanssa, jotka eivät välitä hallituksen ja/tai THL:n suosituksista pysytellä kotosalla ja käydä kylillä hoitamassa vain ne pakolliset kauppa- ja apteekkiasiat. Samaan aikaan tunnelma on myös erittäin epätietoinen ja pelokas, koska ei tietenkään ole mitään takuita siitä, että työpaikka kaiken tämän jälkeen vielä olisi tallella odottamassa tai josko on itse jo viruksen kantaja, sillä meillä(kin) kävi asiakkaina Helsingistä tulleita mökkiläisiä, jotka oikein asialla kehuskelivat. Olo on ollut kuin typeryyden etulinjassa työskentelisi. Vaikka mieluusti kävisinkin aivan normaalisi töissä, niin silti olen joka hetki kiitollinen siitä, että pääsin pois – vaikkakin sitten lomautettuna vailla varmuutta tulevaisuudesta. Nyt vain toivon terveyttä (niin kehon kuin mielenkin!) linnoittautuessani yksinäisyyteen ja pelkkiin metsävierailuihin vähintään kahden viikon ajaksi.

Nyt aika todellakin tuntuu olevan vain muovailuvahaa, jota on joko loputtomasti tai aivan liian vähän. Kaikesta huolimatta kevät kuitenkin tulee ensimmäisten leskenlehtien, sinivuokkojen ja perhosten(!) muodossa. Pysytään turvassa sekä terveinä ja koitetaan välillä ajatella muutakin kuin vallitsevaa maailmantilaa!

7 thoughts on “Kaikesta huolimatta tulee kevät

  • Heiskaska tuolla omassa kommentissaan aika hyvin summasikin jo myös minun mietteeni viruksen saapumisajasta. Talvella tosiaan on enemmän se luontaisen käpertymisen tarve, mutta jos virus olisi iskenyt esimerkiksi viime “talvena”, kun marraskuu kesti monta kuukautta ja siihen päälle vielä perutut perhejoulut ja uuden vuoden menot, niin esimerkiksi itsemurhaluvut olisivat varmasti täällä meidän onnellisen kansan väestössä pompsahtaneet erittäin suuriksi. Nyt meillä sentään on hyvät sääolot ja etenevä kevät luo toivoa eri lailla kuin jos ympärillä velloisi vain pimeyttä.

   Like

 1. Jos asian voi näin ilmaista, niin eihän tämä korona olisi voinut parempaan aikaan Suomeen edes tulla. Syksy olisi ollut varmasti monelle vielä enemmän liikaa kuin tämä, talvella joulu olisi peruttu jne. ja kesällä tämä olisi ollut myös täysi katastrofi etenkin, kun monien kerrostaloasunnot kuumenevat sietämättömiksi. Tämä kevät tuo kaiken keskelle toivoa ja itsekin tunnen kaikesta työsekoilusta huolimatta olevani paremmin läsnä juurikin tässä ajanjaksossa kuin pitkään aikaan.

  Meiltä lumi sulaa nyt kohisten, puolessa viikossa voi huveta paikoittain jopa toistakymmentä senttiä. Pari päivää sitten ilmassa tuoksui ensimmäistä kertaa märkä multa, vaikka toki maa on vielä aivan jäässä (varmaankin muutaman kuukauden…..)! Kevät todellakin tulee ja kesä sen perässä. Nyt on talokaupoissa käteen jäänyt käsirahakin tilillä polttelemassa niin pääsee kunnolla tukemaan puutarhakauppojakin jahka ne aukeaa ja niissä sopii alkaa käymään.

  Tsemppiä kevääseen ja työhommien epävarmuuksiin ❤

  Liked by 1 person

  • Samaa mieltä tuosta saapumisajankohdasta ja sitä avasinkin jo tuossa ylempänä. Minulla olisi ainakin himmennyt pää ihan totaalisesti, jos olisi viime “talvi” pitänyt olla vain yksin harmaan eri sävyjen ympäröimänä ikuisessa marraskuussa. Nyt on sentään aurinkoa ja heräilevä luonto joka tuo toivoa ja iloa.

   Puutarhakaupat ovat onneksi useimmiten ulkotiloissa(kin) toimivia, joten niihin uskaltaa eri tavalla kuin ahtaisiin kauppatiloihin. Toivottavasti pääset pian sulaneen maan ja puutarhanhoidon kimppuun!

   Terveyttä ja jaksamista työhulinoihin, niitä varmasti nyt riittää. ❤

   Liked by 1 person

 2. Ymmärrän kiitollisuuden tunteen, meilläkin työt on vähentyneet nyt niin, ettei kaikille riitä töitä. Ja siksi sain olla tämän viikon vapaalla, ensi viikolla menen töihin kolmena päivänä ja seuraavasta viikosta en vielä tiedä mitään. Olen kiitollinen kaikista kohtaamisista, jotka pystyn tämän myötä välttämään, vaikka rahassa se tulee jossain kohtaa näkymään.

  Oli pakko käydä yhtenä päivänä postissa, ja edellä oleva mies yskäisi Käteensä.. Mietin vaan, että onneksi ei tarvinut itse koskea mihinkään.. Voin vaan kuvitella, mitä kaikkea olet töissäsikin joutunut näkemään/kuulemaan!

  Yhtenä päivänä näin 100 metrin matkalla neljä perhosta! Kevät tosiaan on tulossa. Hyvää linnoittautumista ja metsäretkiaikaa! 🙂

  Liked by 1 person

  • Tämä on todella hämmentävä päänsisäinen ristiriita, kun juurikin tahtoisi tehdä töitä, muttei kuitenkaan tahdo. Kuinka on kiitollinen, että pääsi pois, mutta tahtoisi kuitenkin jo pian taas takaisin. Hämmentäviä aikoja, kaiken kaikkiaan.

   Voihan käteen yskijät ja kaikki muutkin vapaasti pärskivät ihmiset. Onneksi siun ei tarvinut samoja pintoja hänen kanssaan kosketella!

   Ooh, neljä! Minä olen bongannut vasta yhden, mutta eiköhän niitä tässä lähiviikkoina ehdi lisää näkemään. Länsi-Suomessa kukkii jo sinivuokotkin, niitä odotellessa tänne kaakkoonkin. 🙂

   Tsemppiä epävarmoihin töihin, kyllä tästä selvitään. ❤

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s