Maaliskuu ’20

Ja niin aika vain liukuu eteenpäin ja on jo aika heittää maaliskuullekin heipat! Puuhailut tosin ovat jääneet tässä kuussa aika minimiin tietyistä syistä, mutta on tässä sentään jotain muutakin kerennyt kuin vain olla vapaaehtoisessa karanteenissa.

PARAS VIIKONLOPPU Aikaa ennen kaikkia mahdollisia kotiin lukittautumisia ja rajojen sulkemisia kävin hakemassa kukkakaupasta keltaisena hehkuvan kukkakimpun ja ojensin sen hetkeä myöhemmin kaverilleni, jonka pöytä notkui valmistujaisherkuista. Herkkupöydän äärestä jatkoin matkaani naapurkaupunniin yöksi. Parhaaksi viikonlopuksi tämä ajoi itsensä siksi, että se oli viimeisin kerta kun kävin jossain muualla kuin kotona, töissä ja kaupassa. Jos olisin sen silloin tiennyt, niin olisin halannut hieman tiukemmin ja pidempään.

KIRJOJA Lukeminen jotenkin jäi keskittymiskyvyn herpaantuessa, joten maaliskuun luettujen määrä jäi vain kahteen, joista Ane Rielin Pihka ansaitsee tulla mainituksi! Ihan hemmetin upea, koukuttava ja suoraan sanoen hengästyttävä teos, joka saa samaan aikaan aikaan sen, ettei tahtoisi lukea enää riviäkään, sillä ei kestä enää yhtään käännettä, mutta lukemista on vaikka pakko lukea, koska mitä vain voi vielä tapahtua. Huh huh.

IMG_20200311_103737_314

PARVEKE Sain toissa viikonloppuna vihdoinkin aikaiseksi siivota parvekkeen sitten viime kevään, khöh, ja ai että siitä tulikin taas oikein kivan näköinen soppi. Vielä vaan ei ihan tarkene siellä hengailla, kun on pohjoisen suuntaan, mutta ovenraossa olen norkoillut jo monesti. Kaivoin myös parvekkeen nurkasta viime kevään sipulikasvit, joita en ollut jaksanut viedä aikanaan roskikseen ja kaikeksi yllätykseksi niistä puski siihen malliin vihreää, että lykkäsin ne vaan hieman siistittyinä esille. Jos laiskaa onnistaa, niin parvekkeella voi jonkin ajan päästä ihailla narsisseja ja helmililjoja ja jos ei onnista, niin minkäs teet, haha. Myös jo syksyllä hankitut aurinkokennovalot ilahduttavat iltaisin syttyessään, kun vihdoinkin on ollut niiden syttymiseen vaadittavia tarpeeksi valoisia päiviä.

KEVÄT Ah, luonto ja säätilat ovat todellakin antaneet maaliskuussa parastaan ulkoilua ajatellen, joskin täysin omasta aikataulustaan etuajassa, kun kasvit ja hyönteiset ovat heräilleet jopa kuukausia aiemmin kuin normaalioloissa. Tänään tosin oli todella jäätävän kylmä tuuli ulkoillessa ja yöksi luvattu lumisateita ja kunnon pakkasia, että ei tässä taideta ihan heti päästä keulimaan kesäkeleillä.

Hurmaavaa huhtikuuta kaikille!

4 thoughts on “Maaliskuu ’20

  1. miekin sammutin “isot kausivalot” kun siirryttiin kesäaikaan – aurinko on paistanut siihen malliin että meidän pihassa loistaa noita aurinkokennovalaisimia piristävästi. Varsinkin kesällä ostamani “liekkilyhdyt” ilahduttavat iltaisin silmiäni.
    Huhtikuu on kuukausista julmin sanoo vanha sanonta, mutta näytetään sille pitkää nenää ja tehdään huhtikuusta juurikin hurmaava!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s