Kuukauden kahvila: Kiikku

Vietän paljon aikaa kahviloissa vapaalla ollessani, joten päätin aloittaa aiheesta postaussarjan! Joskus sitä luulee kolunneensa jopa oman kotikaupunninsa kaikki kahvilat läpi, mutta yhtä usein sitä myös hoksaa olleensa väärässä, kun varsinkin kesällä kesäkahviloita pompsahtelee esiin useampia. Usein myös vieraassa kaupungissa haluaa poiketa ennemmin johonkin pieneen, kotoisaan kahvilaan kuin joka kaupunnista löytyviin, samoilta näyttäviin ketjukahviloihin. Tässä postaussarjassa aion nostaa esiin eri kaupunkien helmiä kahviloiden loputtomasta merestä ja saan ihanan tekosyyn lorvia uudelleen vanhoissa suosikeissa.

20190813_121121

Kun tarpeeksi pitkään vetkuttelee kirjoittamisensa kanssa, niin kesäkahvilastakin tulee taas kevään korvilla ajankohtainen. Myönnetään siis jo alkuun, että tästä kahvilasta piti kirjoittaa jo viime kesänä, mutta sitten se jäi ja mitä suotta sitä sellaisesta paikasta kirjoittamaan talvipäivinä joka aukeaisi taas vasta joskus keväällä. Mutta näin toukokuussa ollaan taas ajan hermolla ja toivottavasti kirjoituksen kohde on selvinnyt koronakevään koettelemuksista voittajana ja availee jo pian taas oviaan.

Vetkuttelusta puheenollen minun piti alunperin vierailla kahvila Kiikussa jo vuonna 2018, jolloin kuulin siitä ensimmäisen kerran, mutta ehdin Ouluun vasta syyskuun puolella jolloin paikka oli jo taas laittanut oven säppiin kesäkauden ollessa taputeltu. Viime kesänä otin elokuussa uuden yrityksen ja pääsin kuin pääsinkin vihdoin Kiikun teekannujen ja leivonnaisten ääreen.

20190813_123121_kollash

Tunnelma oli alkusyksyn jo hiipiessä paikalle kovin rauhallinen, mutta sehän ei tunnetusti minua haitannut lainkaan. Teevalikoima oli mukavan laaja ja sorttia oli jos jonkinlaista kuten myös vitriinin puolella – löytyi suolaiset ja makeat sulassa sovussa. Päädyin itse ainaisena herkuttelijana valitsemaan makeaa suklaaleivoksen muodossa ja voin sanoa, että oli oikein erityisen suklaista, voin melkein yhä maistaa sen suussani vain kuvaa katsoen.

Vaikka olenkin usein hyvin ruokamotivoitunut, niin tähän kahvilaan en kuitenkaan mennyt oikeasti virvokkeiden perässä, vaan ehkä joku on jo kuvien perusteella arvannutkin vierailuni perimmäisen syyn. Voi kyllä, kahvila Kiikku sijaitsee aivan Ainolan puiston kasvihuoneen kupeessa ja on eräänlainen kasvihuone itsekin – aivan must see -kohde siis minulle ja muille kasveista erityisesti pitäville ihmisille. Teehetken jälkeen meninkin vielä viereisen kasvihuoneen puolelle istumaan ja lukemaan kirjaa pienen suihkulähteen viereen. Knoppitietona kerrottakoon, että blogini bannerikuva on myös otettu sillä reissulla.

En tiedä onnistuuko reissu Ouluun tänä kesänä koronan tai raha-asioiden puolesta, mutta jos onnistuu, niin tiedätte mistä minut taas siellä löytää. Suosittelen saapumaan kahvilaan jalan ja tutustumaan samalla reissulla muutenkin Hupisaarten ympäristöön – todella kauniita puistomaisemia vain kiven nakkauksen päässä Oulun keskustan hälinästä.

Kahvila Kiikku
Ainolanpolku 1 (Ainolanpuisto)
90100 Oulu

(Noin) Kuukauden kahvila -sarjassa aiemmin esitellyt:

Papulaari, Kouvola
Onnenkukko, Kouvola

Jaa kahvilasuosikkisi ja -vinkkisi kommenttiboksissa!

4 thoughts on “Kuukauden kahvila: Kiikku

    • Joo, Tähtitornikin oli ihana ja teesalonki kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta!

      Siun kommentit oli jostain syystä sujahtaneet roskaposteiksi ja nyt niitä selatessa vasta huomasin ja sain hyväksyttyä! Kummallista, kun on ne ennen tulleet läpi suoraan!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s