Härkis-makaronilaatikko (L, G, Veg)

Laiskan kotikokin keittiöstä kajahtaa jälleen, kun on löytynyt resepti, jonka tekoon ei mene aktiivista aikaa kuin n. 10 minuuttia. Tottakai erilaiset makaronilaatikkoreseptit ovat varmasti kaikille aivan tuttua kauraa, mutta tässäpä vielä jakoon yksi sellainen. Etsin pitkään kivaa vegaanista reseptiä härkis-makaronilaatikkoa varten, mikä sinänsä on ihme, sillä en juurikaan pidä härkiksen mausta tai koostumuksesta, ja lopulta päädyin yhdistämään muutamia eri reseptejä päätyen tällaiseen, erittäin tiivistettyyn ja simppeliin tulokseen.

20200522_145524_kop

HÄRKIS-MAKARONILAATIKKO

5dl soijamaitoa
5dl gluteenitonta makaronia
250g härkistä (1 pkt)
2,5dl vegaanista juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan
öljyä

Keitä makaroneja n. viisi minuuttia, niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan. Paista sama aika härkistä pannulla erotellen klönttejä pienemmäksi ja mausta oman maun mukaan (mie heitin sekaan vaan suolaa ja pippuria). Yhdistä makaronit, härkis, maito ja juustoraaste isossa astiassa ja sekoita kunnolla sekaisin. Tässä vaiheessa mie laitoin sekaan vielä Rainbow’n taco dippijauheseoksen lisämausteeksi. Kaada hyvinöljyttyyn vuokaan ja paista 200°C asteessa n. 50 minuuttia (kiertoilmauunissa riittää varmasti vähempikin aika).

Laatikosta tuli ensikertalaisen kokemuksella hyvää (onneksi, sillä syötävää tästä riitti minulle about viideksi päiväksi…), vaikken vieläkään härkiksen faniksi ole ehkä ryhtymässä. Nyt sen minun suussani tympeältä maistuva ominaismaku jäi onneksi mausteseoksen jalkoihin, eikä mössöytyvä koostumuskaan häirinnyt laatikossa samalla lailla kuin pelkästään pannulla paistettuna. Aion todellakin tehdä uudelleenkin ja ensi kerralla taidan maustedippiseoksena kokeilla tacon sijaan sweet chiliä!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s