Ilahduttavia asioita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matti Ylönen lukemassa radiossa merisäätä ilta-auringon maalatessa kesäistä maalaismaisemaa. Itätoukki, Harmaja, Mäkiluoto, Bågaskär.

Pieni koira nuuhkii ohi kulkevia jalkojani innoissaan, lipaisee nilkkojani kuin varkain ja tahtoisi seurata matkani mukana.

Parvekkeen täyttämä orvokkien tuoksu, joka sekoittuu pääskysten villeihin huutoihin ja ilma-akrobatia näytöksiin.

Yöpöydällinen kirjoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuttujen kohtaaminen sattumalta kaupan parkkihallissa, lenkkipolulla, Tokmannin kosmetiikkaosastolla, liikennevaloissa. Kuulumisten pikaisia ja pitkiä vaihtoja sen kaiken arkisen toiminnan lomassa, kunnes on taas jatkettava matkaa.

Ensimmäisten kynttilöiden sytyttäminen sadesään pimentämänä iltana ja aamusumuun katoava maisema.

Unbreakable Kimmy Schmidt.

Hitaasti etenevä kävelyretki katsomaan hevosia, kun maailma on niin täynnä ihmeteltävää, että eteneminen pysähtyy jatkuvasti – kotiloita, karvaisia toukkia, muurahaisia, matoja, sieniä, kukkia. Lähes keskeytymätöntä papatusta ja kyselyä, ääneen ihmettelyä ja juoksukisoja, pellavaisia päitä ja riemunkiljahduksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pururadalla aamuisin hymyillen tervehtivät vanhukset.

Ensimmäiset punastuvat omenat ja tuoreet mustikat aamupuuron seassa.

Mikä sinua on ilahduttanut viime aikoina?

11 thoughts on “Ilahduttavia asioita

 1. Ei huutele pääskyset, huutelee lokit. Täytynee kaivaa ilmakivääri mökiltä. 😅

  Ilahduttaa erityisesti viilenevät kelit. En kaipaa vielä villahousuja, mutta on ihanaa kun edes lämpiminä päivinä ei tunnu enää niin tukahduttavalta. Ilmassa on ripaus syksyä.

  Liked by 1 person

  • Joo, aamuisin ja iltaisin tuntuu jo syksyn tuoksua ja kirpeyttä! Vaikken kylmiä pakkaskelejä vielä odotakaan, niin on ollut jo jotenkin suloista pukea päälle lämmin neule ja keittää iltaisin jotain lämmintä juotavaa.

   Liked by 1 person

 2. Olipa mukavaa luettavaa ja kauniit kuvat! Meilläkin pääskyset (tervapääskyt) huutelevat ihanasti. Odotan niiden lähtevän jo pian pesimäpaikoiltaan talvenviettoon. Haikeaa, mutta onneksi ne tulevat taas ensi toukokuussa takaisin. Minua ilahduttaa myös viljelylaatikoillamma asustava hepokatti, joka sirittää kauniisti iltaisin.

  (Aika kauhea tuo edellinen kommentti. Miksi lokkeja varten pitäisi kaivaa ilmakivääri? Hyi.)

  Liked by 1 person

  • Voi kiitos paljon! 🙂 Pian varmasti jo pääskyset hiljenevät, mutta onneksi ne tosiaan joka kevät palaavat – ne pesivät täällä kerrostalojen katoilla.

   (edellisen kommentoijan kommentti lokeista oli myös selkeä vitsi, joten ei kannata kantaa huolta lokkikannoista kommentoijan alueella.)

   Liked by 1 person

  • Joo en todellakaan aio oikeasti alkaa ampua mitään lintuja tai eläimiä! Itse olen meren rannalle halunnut asumaan, ja naurattaa vaan kun toisinaan herää aamulla kuudelta siihen kun lokeilla on niin älyttömästi toisilleen asiaa.

   Liked by 1 person

 3. Tuo tuttujen kohtaaminen todentotta tekee iloiseksi etenkin tällaiselle paikasta toiseen muuttajalle. Meillä oli tänään myös ensimmäinen ihan oikea syyspäivä ja se vasta saikin minut hyrisemään onnellisena. Aijaijai, kaikki paras on vasta edessä!

  Liked by 1 person

  • Mie sit taas en ole oikeastaan tapaamalla tavannut ketään sitten alkuvuoden, joten tällaiset yllättävät kohtaamiset ovat olleet kovin piristäviä!

   Syksy hiipii tännekin hiljalleen, yöt ovat jo kovin kylmiä!

   Liked by 1 person

 4. Siskon lapsen ristiäiset sunnuntaina on olleet kyllä viime aikojen ylivoimaisesti eniten ilahduttava juttu ❤ Tykkään myös siitä, että on ollut kesäisen lämmintä. Eilen onnistuin jopa hankkimaan rusketusrajat, kun istuin rannalla monta tuntia kirjoittamassa.

  Liked by 1 person

  • Ihanaa, onnittelut siis myös tuoreelle tädille! 🙂 Säät ovat kyllä hellineet näin loppukesästä. Toivottavasti kauniit kelit jatkuvat vielä pitkään, kun viime syksy oli jotenkin niin pitkä ja ankea.

   Like

  • Tämä kommentti se vasta ilahduttikin! ❤

   Tämä blogi lienee jonkinasteisella tauolla edelleen, kun ei vaan ehdi tai saa kirjoitettua mitään. Katsellaan, josko syksy edetessään toisi asiaan jotain muutosta.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s