Kynsihuoltoa koronan aikaan

20200826_154349_kop

Nyt, kun koronan “innoittamana” pesemme käsiämme joka käänteessä ja niiden käänteiden välissä hölväämme käsidesillä joka toisessa mutkassa, niin kädet ja kynnet ovat todella kovilla. Haluaisinkin sen takia vinkata eräästä kaksikosta, jota olen käyttänyt kohta vuoden ja niiden asioista käteni kynsineen ovat erittäin hyvässä kunnossa. Meinasin kirjoittaa näistä jo viime talvena, mutta se jäi kaikessa hässäkässä tekemättä, mutta nyt niiden teho on ainakin toden teolla testattu!

Aina syksyisin miun kynsistä tulee pelkkää liuskoittuvaa haperoa, jolloin kynnet katkeilevat ennen kuin ne edes oikeastaan edes ehtivät kasvaa kovinkaan paljoa ja käsien iho kuivahtaa hilseileviksi korpuiksi heti, kun ilma vähänkin kylmenee. Myös työnkuvani on yhtä painajaista käsilleni. Sen takia kokeilenkin tiuhaan uusia käsirasvoja ja voiteita, jotta saisin kärsiville käsilleni apua. Viime syksynä ostin ensimmäisen oman tuubin Dr. Hauschkan käsivoidetta (olin sitä joskus aiemmin testannut muutaman kerran jonkun muun tuubista) ja päätin, ettei tarvitse enää muita kokeillakaan. Samalla kertaa ostin testiin myös Dr. Hauschkan Neem kynsiöljykynän, sillä tuotteen helppous kiinnosti. Käsirasvasta on nyt menossa toinen tuubi, mutta viime syksynä hankittu kynsiöljykynä on edelleen toiminnassa, kiitos vaihdettavan pään!

20200826_154738_kopRasvaa levittelen käsiin aina muistaessani, sillä se hoitaa sen verran kunnolla ettei tarvitse jokaisen käsipesun jälkeen lisäillä. Se on todella riittoisaa, pieni herneen kokoinen nökäre voidetta riittää pitkälle ja se imeytyy oikeasti nopeasti! Aina kevyesti harmittaa, kun luvataan nopeaa imeytymistä, mutta kädet ovatkin mähmäiset vielä puolenkin tunnin päästä. Kynsiöljykynää käyttelen muutamina iltoina viikossa ennen kuin käyn sänkyyn lukemaan kirjaa. Koska siinä on annosteleva kärki, jolla öljyä levitetään, niin turhaa sotkua ei synny ja aine saa imeytyä rauhassa kynsiin lukiessani. Kuinka helppoa ja vaivatonta kynsienhoitoa!

Voin myös kertoa, että en ole myöskään viime talven jälkeen käyttänyt kynsilakkaa, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni miun kynnet on niin hyvässä kunnossa etten halua niitä kynsilakalla peittää tai edes suojata. Kynnet ovat myös huomattavasti vahvemmassa kunnossa kuin ennen ja tottumattomana olenkin saanut monia haavoja omista kynsistäni, kun ne eivät enää annakaan myöten niin kuin ennen. Ehkä näihin joskus tottuu, haha. Myös yhtenä kynsien hyvinvointia lisäävänä tekijänä on varmasti se, että sijoitin laadukkaaseen lasiviilaan, jolla n. kerran viikossa lyhentelen kynsiäni sopivampaan mittaan saksien tai kynsileikkurin sijaan.

ps. kattokaa kuinka villisti mökin samettiruusut kukkii tänä vuonna tuossa taustalla, ihan mielettömät puskat joilla on korkeutta yli puoli metriä! huh huh, ihan uskomattomia epeleitä!

6 thoughts on “Kynsihuoltoa koronan aikaan

 1. Mä oon luottanut lasiviilaan jo varmaan 15 vuotta. Ystävä toi mulle aikoinaan reissultaan sellasen ja siis parhaita ikinä!

  Mun kynnet on toukokuusta syyskuun loppuun aina ihan mahtavat. Kasvaa älytöntä vauhtia ja ovat todella vahvat. Sitten talven lähestyessä iskee kanssa liuskottuminen ja ne on pakko pitää lyhyinä.
  Käsirasvana hyväksi oon todennut O’Keeffe’s Working Handsin. Imeytyy älyttömän nopeasti ja pelastaa kädet talvipakkasilla.

  Liked by 1 person

 2. Miekin ostin vuosia sitten juurikin reissunpäältä lasiviilloja alkujaan niiden kauneuden takia ja rakastuin sitten toimivuuteen. Valitettavasti kynnet on nykyään tosi huonona vaikka mitä tekisi, koska psoriasis vaikuttaa niihinkin 😦 Mutta lasiviilasta en luovu niin kauan kuin edes jonkinlaiset kynnet on!

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Milloin viimeksi? – astu harhaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s