Raparperipiirakka (G, L, Ve)

Bongasin tämän superhelpon ja kauniin raparperipiirakan ohjeen Luonnonkaunis-sivustolta ja olihan sitä vaan pakko kokeilla, kun kesän ekat rapaprperinvarret käteensä sai! Ohje oli tosiaan niin simppeli, että teen tätä varmasti toistekin erilaisilla täytteillä. Sen verran tosin reseptiä muutin, että käytin alkuperäisestä ohjeesta poiketen vehnäjauhojen sijaan vatsalle lempeämpiä, gluteenittomia kaurajauhoja. Mutta ilman suurempi jorinoita, tässä ohje yhteen kesän kauneimmista piiraista:

VEGAANINEN RAPARPERIPIIRAKKA

muutama raparperinvarsi
3 dl kasvimaitoa (käytin Alpron makeuttamatonta soijamaitoa)
1 dl rypsiöljyä tai sulaa margariinia (käytin Flora Culinessen juoksevaa kasviöljyvalmistetta)
1,5 dl sokeria
4,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 rkl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa

Myös vuoan voiteluun käytin Flora Culinessea ja piiras irtosi paremmin kuin koskaan!

Kukkakuvion saavuttamiseksi leikkaa varret vinottain suunnilleen saman suuruisiksi paloiksi. Pienempiä paloja voi käyttää lisäkoristeina.

Sekoita maito, valitsemasi öljy/rasva ja sokeri keskenään toiseen kulhoon ja toiseen kulhoon kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vähitellen märkien sekaan. Itse käytin tässä apuna siivilää, jotta tuloksesta tulisi mahdollisimman sileä. Siivilä tosin poisti myös kaurajauhojen seassa olevat hiutaleet, joten lisäsin vähän lisää jauhoja silmämääräisesti. Sekoita kaikki aineet kunnolla sekaisin, mutta älä vatkaa.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele raparperinpalat kukkakuvioiksi tai heitä vaan sekaan – ihan miten itse tykkäät! Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauniisti. Muista tehdä myös hammastikkutesti piiraan keskeltä – piirakka on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa!

Maistuu hyvältä tuoreena, mutta vuorokausi jääkaapissa mehevöittää piirasta entisestään. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa ja nautiskele silmät kiinni kesän mausta.

3 thoughts on “Raparperipiirakka (G, L, Ve)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s