Vuosi ostamatta vaatteita, osa 1

Ensimmäiset kolme kuukautta takana vaatteiden ostotaukoa. Miltä nyt tuntuu?

Tammikuu ja helmikuu olivat oikeastaan ajatustenkin tasolla kovin maltilliset, vaikka instagram osasikin tammikuussa kohdentaa kaikki vaatemainoksensa oikein ja ihastelin jos jonkinlaisia mekkoja ja lappuhaalareita. Ostohaluja kuitenkin kihelmöivät vain pari t-paitaa, jotka myös jäivät sille kihelmöinnin tasolle. Helmikuussa katsoin Spice Girls -dokumentin YleAreenasta ja sen äärellä hekumoin Spice Girlsien logolla varustetusta t-paidasta, mutta ostamatta sekin jäi. Haaste ei siis oikeastaan aiheuttanut ensimmäisinä kuukausinaan erityisiä tuntemuksia eikä edes tuntunut haasteelta. Mutta sitten…

Enpä olisi koskaan uskonut laittavani nettiin kuvaa haaroistani (only fans -tuotanto ei siis kiinnostele), mutta tässä sitä vaan ollaan. Helmikuun viimeisenä päivänä viimeiset täysin ehjät farkkuni sanoivat itsensä irti ja ratkesivat huarukasta. Tätä tapahtumaa tosin olin jo enemmän tai vähemmän odottanutkin tapahtuvaksi, sillä sama on käynyt jo kahdesti aiemmin nyt muutaman vuoden sisään – housuni vain ovat tulleet elämänkaarensa päähän. Kahdet hajoinneista housuista ovat olleet lähemmäs kymmenen vuoden ikäisiä (todellakin sitä parempaa Seppälää), mutta yhdet olivat vain muutaman vuoden ikäiset YourFACE:t, joiden kestävyys (kestämättömyys) otti hieman päähän. Hajonneiden farkkujen äärellä tulin sitten tulokseen, että ne tarvelistalla olevat mustat farkut on siis hankittava mahdollisimman pian.

Kävelin seuraavana päivänä aurinkoisessa säässä kirpputorille ja testasin kahdet kokoani about vastaavat mustat farkut, mutta kumpikaan ei istunut mitenkään päin hyvin. Takaisin päin talsiessani aloin ajattelemaan asiaa tarkemmin. Olen laittanut mustat farkut tarvelistalleni, mutta tarvitsenko niitä oikeasti? Kyllähän ne toisivat helpotusta elämääni, sillä ne sopisivat kaikkien yläosieni kanssa yhteen ja ne olisivat minun tyyliseni. Ottaessani vaatehuoneeni tarkemman tarkastelun alaiseksi tulin kuitenkin tulokseen, että minulla on viisi hametta, kolmet ohuet kesähousut joihin saa kerroksia sukkahousuilla, 14(!) mekkoa sekä kahdet vähän risat, mutta edelleen käyttökelpoiset farkut. Lisäksi löytyy muutamat ulkoiluhousut sekä treenipöksyt, kotoilulegginsejä ja suhteelliset siistit kollarit, joten ei tässä ihan pebandeerus paljaana tarvitse juoksennella.

Tuntui todella vaikealta ymmärtää ja todella sisäistää, että minä en tarvitse mustia farkkuja, mutta minä haluaisin ne niiden helppouden vuoksi. Farkut hankkimalla kaikki nuo edellämainitut vaatehuoneessa säilytetyt alaosat ja mekot menettäisivät taas käyttöaikaansa ollen täysin mitään lisäarvoa tuottamatonta pääomaa. Rekillä roikkuessaan niistä on vain kulua, kun ne vievät tilaa ja niistä eroonpääseminen käytön sijaan tarkoittaisi vain vaivannäköä ja ajankulua sen sijaan, että ne tuottaisivat minulle lämpöä, suojaa tai hyvää oloa, jota ne päälle pukiessani tuntisin.

En päätynyt ostamaan uusia tai edes käytettyjä mustia farkkuja, sillä minä en tarvitse niitä. Tiedän myös, että olen melko varmasti tämän saman farkkupohdinnan äärellä viimeistään syksyllä, kun ilmat alkavat taas viiletä ja haluaisin vetää jalkaani jotain tukevampaa kuin sukkahousut ja kesähuitulahousut.

Vuoden 2022 aikana ostamani vaatteet: 0kpl
Haaste päivittyy kuukausittain instagramissani.

5 thoughts on “Vuosi ostamatta vaatteita, osa 1

 1. Onnea päätöksessä pysymisestä!
  Pakko tunnustaa, että minä sorruin ostamaan farkut LIDListä (!) juuri toissa viikolla, vaikka kaapista löytyy ainakin kahdet ihan ehjät. Edelliset liiterin pillifarkut käytin niin hitunaksi, että pakarat paistoivat lävitse ja useammastakin kohtaa olivat revenneet, olin siis kerrankin muodikas, mutta kun ne sitten auton peräkontissa rymytessäni repeytyivät totaalisesti perspuolelta, oli pakko päästää ne farkkujen taivaaseen. Kaapissa olevat farkut ovat mallia straight (joskus piti olla “siistit ja asialliset” farkut käytössä), mutta en vain viihdy sellaisissa kuin pakon edessä.
  Vajaan 15 euron hinnastaan huolimatta edelliset kestivät kovaa käyttöä kolmisen vuotta, toivottavasti nämä uudetkin ainakin sen ajan!
  Jostain kumman syystä minulla on täydellinen Lidlin farkkukroppa, istuvat kuin unelma.

  Liked by 1 person

  • Kiitos, ei ole ollut helppoa ja vuoden loppuun on vielä piiiiiiitkä aika…

   Täydellisesti istuvien farkkujen löytäminen on kunnon lottovoittoon verrattava asia (ainakin tässä osoitteessa, kun aina lököttää tai kinnaa jostain kohtaa) eli kun sen omalle kropalle istuvan mallin valmistajan löytää, niin onhan se tartuttava kiinni. Toivon myös näille farkuille pitkää ikää ja pakko sanoa, että en itsekään tunne oloani kotoisaksi suorissa farkuissa, vaikka muissa housuissa puntin leveys ei haittaa. Kummaa!

   Like

 2. Enpä olisi koskaan uskonut laittavani nettiin kuvaa haaroistani (only fans -tuotanto ei siis kiinnostele), mutta tässä sitä vaan ollaan.
  😂😂😂

  Itse mietin kauppakeskuksessa talsiessani, että pitäisi ostaa pari tavallista pitkähihaista paitaa. Kunnes aloin miettiä kauppojen kiertelyä hikisenä ja totesin, että en mä vielä niitä tarvitse. Syksyllä palaan varmaan taas tarpeen pariin, mutta toistaiseksi koitan selvitä kaapista löytyvillä.

  Miten sitä voikin olla vaatehuone täynnä kaikenlaista, muttei muka silti mitään hyvää ja helppoa?
  Yksi syy on kyllä näissä meidän keleissä. Jotkut (maximekot esim) ei loskassa toimi mitenkään. 😅

  Like

  • Kiertelin pari kk sitten aikaa kuluettaessani ja seuralaista parturin penkistä odotellessani kauppakeskuksen vaateliikkeissä ja alkoi kainalot hiota ihan vaan siitä – hitto, jos olisi vielä pitänyt jotain sovittaa.

   Miusta tuntuu, että ainoat loskassa toimivat varusteet on kumisaappaat ja kurahousut tai sitten vaan villasukat ja kotiasu, kun on vaan fiksumpi jäädä himaan. 😀

   Liked by 1 person

 3. Pingback: Vuosi ostamatta vaatteita, osa 2 | astu harhaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s