Rahat vai kolmipyörä?

Helmikuun harmauden katkaisseet auringonsäteet jukkapalmun lehdillä.

Olen tämän äskettäin kevääksi taittuneen vuoden aikana muutaman kerran ehtinyt miettiä jonkin tapahtuman tai ajatuksen kohdatessani, että tässäpä olisi oiva aihe kirjoittaa blogiin vähän pidemmästikin. Sitten arki on taas vienyt vääjäämättä mukanaan ja niin kirjoittaminen sekä siihen teoriassa innostaneet ajatukset ovat unohtuneet. Ehkä ne eivät lopulta olleet niin tärkeitä, tuumaan, ja livun taas seuraavia ajatusten virtoja kohti.

Viime aikoina olen pohtinut paljon omia arvojani ja rajojani etsiessäni työ(harjoittelu)paikkaa kesäksi. Ne paikat joihin olisin oikeasti halunnut eivät ole ottaneet minuun yhteyttä, mutta sitten taas kävin eräässä hyvin menneessä haastattelussa, jossa töitä riittäisi täysipäiväisesti maaliskuusta syksyyn ja palkkaa sataisi tilille kuin mesikastetta lehmuksen alle. Harmi vain, että työ ei oikeastaan kiinnosta minua ja se menisi parin kuukauden ajan päällekkäin opintojen kanssa jättäen minulle silloin hyvin vähän, jos ollenkaan muuta vapaa-aikaa kuin yöunet (jotka mitä luultavimmin menettäisin stressin vuoksi). Olen joutunut tosissani miettimään arvotanko nykyisillä opiskelijan tuillani suuren tilin korkeammalle kuin vapaa-ajan ja hyvinvoinnin?

Olen päättänyt, että vapaa-aika ja oma hyvinvointini on tässä(kin) kohtaa rahaa tärkeämpää sekä pitää yllä toivoa siitä, että jotain parempaa ja minulle sopivampaa voisi vielä olla tulossa. Jos niin ei kuitenkaa käy, niin onneksi minulla on säästöjä, kuukausittaiset kuluni ovat melko pienet ja voin vaikkapa suorittaa valinnaisia opintoja verkkokurssien muodossa kesällä. Jos minulla ei olisi säästöjä, niin valintani olisi varmasti toinen, sillä vaikkei raha olekaan mikään onnen tae, on sillä kuitenkin suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin. Sitä ei vain kovin moni sellainen ymmärrä, jolla rahaa on aina ollut riittämiin.

2 thoughts on “Rahat vai kolmipyörä?

  1. Mä olen kanssa todennut, että mielummin pelaava pääkoppa ja toimiva kroppa, ku stressin takia solmussa olevat molemmat. Kunhan rahaa on niin, että pärjää, niin hyvä. Kyllähän sitä haaveilee muhkeammasta tilistä ja olisi kiva sitä tätä tota, mutta. Mitäpä sitä rahalla tekee jos ei ole aikaa, energiaa tai terveyttä käyttää sitä.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s