Marraskuisia mietteitä

parvekkeella

Marraskuu tuntuu kuluneen yhtä nopeasti kuin sitä edeltävätkin kuukaudet. Pää on tuntunut toisina päivinä raskaalta ja toisina ajatus on juossut virkeästi – olen päätynyt muutaman minuutin varoajalla suoraan suihkusta zoomiin unohtaessani koko koulutuspäivän ja taas toisaalta saanut palautettua kymmensivuisia esitelmiä ennen määräaikojen umpeutumista. Aamuisin on normaalia vaikeampaa nousta lämpimästä sängystä edes torkutuksien hiljennyttyä ja iltaisin tahtoisi kääriytyä peittoon jo ennen kahdeksaa. Marras.

Aloitin eilen lukemaan ensimmäistä kertaa Tove Janssonin “Muumilaakson marraskuuta“. Se on niin melankolinen, kaunis ja herkkä, mutta silti naurattavan hupaisa kirja kaikkine kommervenkkeineen, että en tiedä miten päin olisin ollut sitä lukiessani. Olisi tehnyt pitkästä aikaa mieli lukea jotakin yhdellä istumalla, mutta ehkä tuota on hyvä kuitenkin säästellä edes toisen illan verran.

Olen kaivannut eräänlaista tylsistymistä, jonka koen olevan edellytyksenä sille, että saisin tänne jotakin kirjoitettua, sillä kirjallinen luovuuteni kumpuaa aina tylsyydestä. Silloin minulla on aikaa jäsennellä ajatuksia ja taikoa niitä esiin. Olen myös tosissani kaivannut uutta läppäriä, koska näppäimistö tuntuu edelleen vuoden alussa tapahtuneen, glögiin liittyvän surkean sattumuksen vuoksi tahmealta kirjoitettavalta ja esimerkiksi e-kirjaimia tulee kerrallaan joko ei yhtään tai kuusi. Ei siis ole myöskään ihme, ettei koulujuttujen jälkeen jaksa naputella tänne enää mitään oikoluvun viedessä ihan silmittömästi aikaa.

Tänään minulla on viides vapaapäivä (töistä) putkeen ja ajattelin paahtaa uunissa punajuuria, porkkanoita ja vuohenjuustoa. Söin syyskuussa Kasvisravintola Brindavanissa lounaalla tosi herkullisia punajuuripyöryköitä ja heti perään seuraavana päivänä Loft33:ssa paahdettuja punajuurilohkoja kalan keralla ja olen siitä asti miettinyt, että miksen syö useammin tätä superterveellistä ja hyvää juuresta?! Nyt vihdoin päätin ostaa sitä kotiin asti.

Ruoka-aikaa odotellessa taidan keitellä päivän kolmannen kupillisen teetä. Mitä teidän marraskuuhunne kuuluu?

9 thoughts on “Marraskuisia mietteitä

  • Nykyään on niin hyviä kasvisvaihtoehtoja lihankorvikkeeksikin, että on helppoa lähtä kokeilemaan vanhoja tuttuja ruokia uudella twistillä! Pitäisi itsekin vielä monipuolistaa tota omaa kasvisvalikoimaansa, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa…

   Liked by 1 person

 1. Punajuuret ja vuohenjuusto…punajuuret ja aurajuusto…mmmmmm…aivan parhaita herkkuja! Mulla odottaa pakastimessa kaksi pussia pitkiä, ohuita, ihanasti hampaissa napsahtelemia papuja, jotka aion jossain vaiheessa kypsentää runsaan valkosipulimurskan kanssa pannulla ja laittaa ehkä tipan (tai kaksi) balsamicoa päälle. Kaipaan tällä hetkellä hillittömästi kaikkia juureksia, mutta koska vedetään Turjakkeen kanssa vähähiilarista kisaa, niin saavat vielä odottaa. On kukkakaali ja brockolikin herkkua, ei siinä mitään, mutta ne punajuuret ja bataatti!

  Liked by 1 person

  • Ai että, pitäisikin ostaa taas bataattia! Ja paahtaa sitä paholaisenhillon ja vuohenjuuston kanssa uunissa…

   Kukkakaalistahan tulee hyvä pizzapohja, jos alkaa hiilaritauolla pitsa kuumottaa mielessä. 😀

   Like

 2. Muumilaakson marraskuusta tykkäsin kovasti kun luin sen oliko se nyt tänä vai viime keväänä, vuodet sekottuu päässä. Ja raakoja punajuuria oon ostanut kotiin vasta tänä syksynä! Ja mietin miksen ole käyttänyt niitä aiemmin, niin hyvää uunissa tehtynä! 🙂

  Liked by 1 person

 3. Mä luin Muumilaakson marraskuun ensimmäisen kerran viime vuonna. Se oli niin suloinen, mutta minulla meni muistaakseni kyllä aika pitkään saada se loppuun.

  Paahdetut punajuuret on kyllä taivaallisia! Täälläkin herättiin asian suhteen vasta tänä syksynä, kun sain paikallisessa ravintolassa aivan taivaallista punajuuriruokaa. ❤

  Täällä meni uusi läppäri tilaukseen mustan perjantain alennuksien avulla, sillä liki 10-vuotias läppärini yritti epäonnisesti päättää päivänsä syyskuussa lataamalla uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen ilman lupaa. Aktiivisesta kuntouttamisesta huolimatta oli todettava, että ei siitä enää kalua taida tulla.

  Liked by 1 person

  • Nyt se on selkeästi meneillään, jokin punajuurien syksy. 😀

   Kyttäsin kanssa BF-tarjouksia silmä kovana, mutta tietenkään just se kone johon olin silmäni iskenyt ei tullut minkäänlaisiin alennuksiin – ei edes näin cyber mondayna. Laitoin sen nyt kuitenkin äsken normaalihinnalla tilaukseen vaikkei ehkä niin siihen olisi varaa näin osa-aikalomautettuna, mutta toisaalta ei minulla myöskään ole koulun takia varaa olla ilman konettakaan, jos tämä vanha hurisija tästä piipahtaa yllättäen täysin kaikkien merkkien ollessa jo ilmassa.

   Like

   • Höh, olipa huonoa tuuria, ettei koneesta liiennyt alennusta! 😮 Mä olen bloggaillut Miehen pöytäkoneella, mutta kun hälläkin on omia projekteja sillä tehtävänä, niin en voi linnoittautua siihen 😅🙈

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s