Kukkakaalipizza (G)

20190508_132434_kop

Terveisiä vuodelta 2015, kun kukkakaalipizza oli trendikkäintä ikinä valmistaa, syödä ja kuvata someensa. Ja terveisiä nyt vuodelta 2019, kun tämä trendien aallonharjalla tottuneesti surffaava (not) ihminen vihdoinkin sai aikaiseksi kyseistä ruokaa valmistaa.

En hirveästi jaksa seurata trendiruokia tai trendejä ylipäätään (töiden takia vain on pakko), enkä ole keittiössäni testannut mitään muuta somehittiä kuin avokadopastaa (se oli hirveää). Kukkakaalipizza kiinnosti lähinnä helppoutensa ja gluteenittomuutensa vuoksi, mutta koska en ole mitenkään päin minkäänlaisen kaalin (paitsi parsakaalin!) ystävä, enkä varsinkaan kukkakaalia ole syönyt ikinä, niin jätin reseptin ja idean hautumaan jonnekin vatsan ja takaraivon välimaastoon muutamaksi vuodeksi.

Viime aikoina on tullut syötyä liikaa pakastealtaista poimittua pizzaa, eikä siitä voi syyttää kuin omaa laiskuuttaan. Valmis lätty kun on niin helppo vain heittää uuniin ja mussuttaa itselleen mahan pinkeäksi, olon huonoksi ja niin edelleen. Ei siitä koskaan tule hyvä olo tai fiilis, mutta sen helppous viehättää siinä missä pizzapohjan höttöisyys turvottaa ja ahdistaa. Päätin siis ottaa itseäni niskasta kiinni ja pyöräyttää muutaman vuoden takaisen trendiruoan uuniin. Resepti on niin helppo ja vaivaton, että kuka tahansa siihen pystyy:

KUKKAKAALIPIZZA (SOPPA 365):

pohja:

400g kukkakaalia
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
+
omavalintaiset täytteet

Raasta kukkakaali riisimäiseksi

Lisää kukkakaaliriisin sekaan kananmunat ja juustoraaste

Muotoile muutama pienempi pizza tai kokonainen levyllinen

Paista 200 asteessa 25 minuuttia, lisää haluamasi täytteet ja paista vielä 10 minuuttia.

Nauti.

 

Ja siis todellakin nauti. Olen muutaman kerran nähnyt sen vaivan, että olen tehnyt pizzan alusta loppuun itse, mutta koskaan se ei ole maistunut näin hyvältä. Pohja ei tietenkään ole yhtä rapea kuin tavallisessa pizzassa ja makukin hieman erilainen, mutta sen mikä rapeudessa häviää, niin kaikessa muussa voittaa. Maku on todella hyvä, pohja ei tihku turhanpäiväistä rasvaa eikä syömisen jälkeen jää sellaista tunkkaista pahaa oloa, että olisi tullut syöneeksi liikaa (söin päivän aikana koko helvetin pizzan ja olo oli silti kevyt!). Toki jos meinaa vetäistä pizzansa päälle puolikkaan porsaan, niin saattaa vähän hengästyttää, mutta oma kasvisversioni oli kevyt, mutta silti nälän vievä. Olin myös aivan varma, anteeksi nyt tästä, että tuollainen määrä kaalia saisi mahani käymään kuin oluttynnyri ja saisin aikaan aikamoisia serenadeja perseestäni, mutta hiljaista kuulkaas piteli! Vatsaystävällinenkin siis. Aion todellakin tehdä toistekin.

Oletko sie jo ehtinyt testaamaan tätä vuosien takaista trendiherkkua?

2 thoughts on “Kukkakaalipizza (G)

  1. Tein joskus kauan sitten ja hyvää oli 😄 Samoin rakastuin avokadopastaan ja sitä on tullut tehty useita kertoja. Tämän hetkinen trendi (vai joko se juna meni?) eli se joku feta-tomaatti-pastahässäkkä uunissa odottaa vielä testausta, mutta kuulostaa hyvältä…

    Mä en voi sanoa seuraavani trendejä, mutta ei niitä voi tuolla somessa välttääkään. Niinpä joihinkin tulee tartuttua, joihinkin ei. Yhden ainoota smoothie bowlia ei tässä tönössä ole näperretty… 😁

    Liked by 1 person

    • Joo, toi uunitomaattihässäkkä on vaikuttanut aika hyvältä, mutta itseni tuntien päädyn kokeilemaan sitä vasta joskus vuoden päästä. 😅

      Mjoo, voipi olla smoothiebowleja (tai muutakaan bowleja) tuskin miunkaan ruokapöydästä tai somesta tulee löytymään. 🙈😄

      Liked by 1 person

Leave a comment