Hei kesä

IMG_20180521_150654_956

Olen elänyt jonkinlaisessa kieltäymyksen tilassa, ikuisessa elämän keväässä. Hamunnut takkia mukaani ulos lähtiessä ja riisunut maiharit pois, kun vahingossa taas tuli ne vedettyä jalkaan. Kävellyt roskakatokselle t-paidassa ja tuntenut itseni perverssiksi ja oudon alipukeutuneeksi, itsensäpaljastaksi.

Tuijotellut villinä pilvinä lentäviä voikukan siemeniä, viheriöiviä nurmikoita ja kukkiin puhjenneita puita. Tuijotellut kesän lempilapsiani, pääskysiä, lentelemässä villisti parvekkeeni ulkopuolella – niitä on taas hieman vähemmän kuin viime vuonna, huomaan. Ostanut riistohinnalla ensimmäisiä kotimaan mansikoita ja antanut niiden makeuden vain sulaa suuhun.

Kun aurinko viipyy lämmittäen iholla vielä työpäivän jälkeenkin, ilmassa kiirii pääskysten ääniä ja nenään nousee mansikoiden tuoksua on se lopulta vain hyväksyttävä.

Hei kesä, kaimani, ihana nähdä taas.

4 thoughts on “Hei kesä

  1. Sitä kesää ootellessa! 😀 Alle 10 astetta lämmintä nytki ja harmaa taivas. Tämmöstä säätä se on luvannu ens viikoksikin. Plääh. No, omenpuissa on kuitenkin jo nuppuja, että niitä kukkia ootellessa.

    Liked by 1 person

    • No juu-u, ei täälläkään ole viime päivinä ilman takkia tarennut ulkona olla… mutta tätähän se Suomen kesä vähän on – koskaan ei tiie tarviiko untuvatakin vai hellemekon. :’D

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s