CG-metodista ja vinkki hyvästä hiusnaamiosta

20190530_120835

Jos yhtään seuraa kauneusuutisia tai lukee blogeja, ei ole voinut välttyä curly girl -metodilta. Itsekin luonnonkiharan hiuksen omaavana ihmisenä höristelin mielenkiinnosta korviani (tai lähinnä terästin silmiäni), kun kohtasin ensimmäisiä aiheesta kertovia juttuja. Tottakai minäkin tahdon kiharieni olevan hyväkuntoiset, kauniisti asettuvat ja ennen kaikkea hyvinvoivat aina päänahasta ponnistavista juurista latvoihin asti.

Aika lailla tuo hiusten ja päänahan hyvinvointi sitten saivatkin minut näyttämään ovea koko metodille ennen kuin edes päätin sitä aloittaa. Ensinnäkin hankittavien tuotteiden määrä oli ihan j ä r k y t t ä v ä, en todellakaan ala täyttämään pesuhuonettani tuolla purkkimäärällä. Toiseksi pää “pestäisiin” enää vain hoitoaineella (päänahkani alkoi jo tässä vaiheessa kutista jo pelkästä ajatuksesta). Kolmanneksi se määrä geeliä jota päähän ajettaisiin “pesun” jälkeen ei millään tulisi poistumaan hiuksesta pelkällä hoitoaineella huljuttelulla. Metodi tuntui mielestäni vain suurelta huijaukselta ja pidemmän päälle haitalliselta. Olen mielenkiinnolla seuraillut muutamia metodia suorittavia ihmisiä internetsin kautta ja heistä jo suurin osa on lopettanut oireilevan päänahan vuoksi tai siksi, että hiukset tuntuvat jatkuvasti vain likaisilta (kuinka yllättävää. useimman teistä hiukset myös näyttivät jatkuvasti likaisilta tavoiteltujen eläväisten kiharoiden sijaan).

Ehkä metodia ei olekaan syytä seurata liian säntillisesti, jos ollenkaan. Itse aloitin omanlaiseni cg-metodin tuossa vuoden vaihteessa, kun päätin lakata suoristamasta hiuksiani ja olenkin päätöksessäni pysynyt. Jatkuva suoristaminen teki kiharastani kaikkea muuta kuin kiharan – pelkän kuivan pehkon hamppua, joka ei jaksanut enää kihartua. Nykyään tilanne on jo toinen. Luotan myös hiustenhoidossa ulkoisten tuotteiden lisäksi niihin ravinteisiin, joita nautin suuni kautta.

20190530_120842

Sillä on suuri merkitys myös hiusten hyvinvoinnin kannalta, että mitä kitusiinsa tunkee. Kaikki se näkyy niin hiuksissa ja ihossa kuin ihan yleisessäkin hyvinvoinnissa. Jos elää pelkällä roskaruoalla ja limsalla, niin on lopulta aivan sama kuinka paljon kosteuttavia ja hoitavia ainesosia hiuksiinsa (tai kasvoihinsa) tunkee ulkoapäin. Se, että kiillon hankkii purkista ei tee hiuksesta hyvinvoivaa, vaikka se siltä hetken näyttäisi!

Henkilökohtaisesti olen huomannut veden juonnin olevan suuressa roolissa tässä(kin) asiassa, enkä voi sitä korostaa tarpeeksi ikinä. Täytyyhän kasvejakin kastella, että ne kukoistaisivat, muista se myös oman kroppasi kohdalla. Juon ison lasin vettä heti ensimmäiseksi aamulla, jolla kuittaa yön aika hikoillun nestehukan pois kehosta, iso lasi vettä ruoan kanssa ja illalla ennen nukkumaanmenoa kolmas, johon sekoitan Puhdistamon optimsm+c:tä (limen makuista). Bongasin tuon aineen joskus aikoja sitten, kun Mielirohdon Jenna vinkkasi siitä instagramissaan nivelvaivaisille – eli myös minulle. Tuotetiedoissa kerrotaan, että sillä on vaikutusta myös hiusten hyvinvointiin, joten win-win. Näiden lisäksi toki nautin nesteitä myös erilaisten teejuomien ja ruoan muodossa. Kannattaa huomioida ravinnossaan myös hyvien rasvojen saanti, pähkinät ja siemenet, erilaiset hedelmät ja marjat vitamiineineen ja oikeasti syödä monipuolisesti. Interwebs on pullollaan vinkkejä eri ruoka-aineista, joilla saa hiuksiinsa taas eloa.

Jotta ei nyt vallan mennä ravitsemusterapeuttisuuden puolelle (jonka asiantuntija en todellakaan ole), niin vinkkaan kuitenkin yhdestä erittäin hyväksi havaitusta tuotteesta. Kävin keväämmällä Luonnonkosmetiikan messuilla ja sain NHS:n pisteeltä kaupanpäällisiksi kasan näytteitä eri tuotteista – yksi niistä oli Cattier Parisin hiusnaamio. Olin myyty heti ensimmäisellä testikerralla. Mikä pehmeys ja hallittavuus! Tuote oli pakko hankkia täysikokoisena saman tien (hinta hieman kirpaisi, mutta on onneksi todella riittoisaa) ja nyt pari kuukautta kestäneen käytön jälkeen en voi muuta kuin suositella kokeilemaan. Olen tämän tästäkin työntämässä hiuksiani toisten kouraan, että kokeile, KOKEILE miten pehmeät hiukseni ovat. Ja niin kuulemmat ovat.

Lyhyesti omat CG-vinkkini: ruokavalio kuntoon, omalle päänahalle ja hiuslaadulle sopiva shampoo, kunnollinen hoitoaine, hyvä hiusnaamio, hiuksiin jätettävä kosteuttava hoitoaine, kunnollinen lämpösuoja, jos haluaa hiusta välillä suoristaa JA juo oikeasti kunnolla sitä vettä!

Oletko kokeillut curly girl -metodia ja jos olet, niin toimiko se sinun kohdallasi?

 

9 thoughts on “CG-metodista ja vinkki hyvästä hiusnaamiosta

  1. Mulla on sellanen olo, että toi voi toimia jollain afrohiuksella. Joka on ihan erilainen kuin meidän suomalaisten (edes kihara) tukka. Se vaatii ihan omanlaisensa hoidon. MUTTA, en usko siinäkään riittävän, että geeli vaan hoitsikalla aina huuhtahtais pois!

    Mua nauratti vähän kun porukka hehkutti tukkansa kiharuutta, mutta se näytti vaan paskaselta nuudelilta. 😂

    Joo, jossain nettijutuissa oli upeat korkkiruuvit. Mutta se on 1/50 kun varmaan sellaset saa. Jos edes sitä!

    Liked by 1 person

    • Tuo justiinsa! Tää metodi on kehitetty ihan erilaiselle hiuslaadulle kuin tää meidän suomalainen vasikan nuolaisema on. Siihen kun vedetään geelit ja muut pesemättömyyden lisäks päähän, niin näyttää todellakin just kasalta nuudeleita! 😀

      Ja sekin, että onko ne korkkiruuvit oikeasti saatu aikaan noudattamalla metodia 100% on myös ihan eri juttu – sitähän ei voi lehden/blogin lukijana tietää, mitä kaikkea hiuksille on oikeasti tehty ennen kuvan ottoa…

      Liked by 1 person

  2. Amen! Itsekin tuossa mietin muutama päivä sitten, että kiharapäämetodihan tosiaan on ilmeisesti alunperin kehitetty juurikin afrolle ja se todellakin on aivan erilaista hiuslaatua kuin skandikikkura. Oikeasti tulin vain kiittämään tuotesuosituksesta, täytyypi kokeilla jahka kukkaro antaa myöden (on tullut käytyä vähän puutarhakaupoilla……..)!

    Liked by 1 person

    • Ihmiset vaan aina niin hullaantuu kaikista metodeista interwebsissä ettei edes pysähdy miettimään, että sopiiko se juuri itselle.

      Ja hei, voin laittaa siulle postissa näytteen tuosta hiusnaamiosta! Se on meinaan kunnon tonkka ja erittäin riittoisaa, niin irtoaisi kyllä hieman. Ei tarvitsisi ostaa sitten koko tonkkaa, jos ei vaikka jostain syystä siulle sopisikaan. Jos kiinnostelee, niin laita osoite sähköpostilla (löytyy sivuvalikon about-sivulta) tai instassa. 🙂

      [ja ei, en aio lähetellä pitkin Suomea näytteitä. tämä on kertaluontoinen tarjous vain Heiskaskalle!]

      Liked by 1 person

  3. Mäkin luonnonkiharaisena (tai ehkä oikeammin luonnonpörröisenä) innostuin tätä kokeilemaan. Parin kuukauden jälkeen tukka oli edelleen vain sellainen likaisen nuudelin näköinen, eikä pörröisyys ollut kadonnut. Joten luovutin, ja nyt mennään jälleen sellaisella ilmavalla, laineikkaalla tukalla, joka ei ole suora eikä kovin kiharakaan.

    Liked by 1 person

    • Ne ketkä ovat saaneet tällä metodilla kivan näköiset lainekiharaiset nuudeleiden sijaan aika avoimesti jo nykyään myöntävät pesevänsä hiuksensa välillä shampoolla. Joten voimme tulla johtopäätökseen, ettei toi metodi sellaisenaan vaan toimi pohjolan hiuksille…

      Liked by 1 person

Leave a comment