Kuukauden kahvila: Onnenkukko

Vietän paljon aikaa kahviloissa vapaalla ollessani, joten päätin aloittaa aiheesta postaussarjan! Joskus sitä luulee kolunneensa jopa oman kotikaupunninsa kaikki kahvilat läpi, mutta yhtä usein sitä myös hoksaa olleensa väärässä, kun varsinkin kesällä kesäkahviloita pompsahtelee esiin useampia. Usein myös vieraassa kaupungissa haluaa poiketa ennemmin johonkin pieneen, kotoisaan kahvilaan kuin joka kaupunnista löytyviin, samoilta näyttäviin ketjukahviloihin. Tässä postaussarjassa aion nostaa esiin eri kaupunkien helmiä kahviloiden loputtomasta merestä ja saan ihanan tekosyyn lorvia uudelleen vanhoissa suosikeissa.

20190603_171320

Postaussarjan ensimmäiseksi kahvilaksi valikoitui Kahvila ja lahjatavaraliike Onnenkukko, joka sijaitsee kotikaupunnissani Kouvolassa, tunnelmallisessa Museokorttelissa Kaunisnurmen kaupunginosassa – aivan Poikilo-museon vieressä, jos tekee mieli harrastaa korkeakulttuuria ennen tai jälkeen kaffen. Vaikka museokortteli pursuilee tunnelmaa myös talvisin, niin suosittelisin silti saapumaan paikalle kesällä. Vanhassa puutalokorttelissa on ihanaa käydä kävelyllä ja varsinkin alkukesästä siellä tuoksuu niin huumaavasti syreenit, ettei voisi enempää elämältään toivoa.

Onnenkukko on pieni ja erittäin kodinomainen kahvilapuoti, jonka seinällä naksuttaa suuri kello, siellä tuoksuvat tuoreet leivonnaiset ja puulattiat narisevat askelten alla. Sisään astuessa ei ehtinyt edes kissaa sanoa, kun keittön oven takaa kurkkasivat ystävälliset kasvot. Kun kerroin hieman katselevani ympärilleni ennen pöytään asettumista, juoma luvattiin laittaa valmistumaan sillä aikaa – kysyttiin jopa, että vihreää vai mustaa teetä. Pyysin vihreää ja annoin mennä herran haltuun, että mitähän sieltä mahtaa tulla. Minut ohjattiin puodin lisäksi tutustumaan myös näyttelytilaan, jossa vaihtuu kuulemma näyttely n. kuukausittain ja tulossa on ainakin nukkekotinäyttely Kouvolassa pidettävien asuntomessujen hengessä – vinkkinä kaikille asuntomessuille suuntaaville siis!

20190603_171301

Suunnistin kohti kahvilatilaa juuri, kun teetäni kannettiin keittiöstä. Koska olin ainoa asiakas, sain vapaasti valita istumapaikkani, enkä myöskään kieltäytynyt juuri leivotusta pullasta. Itse ei myöskään tarvinut laittaa tikkua ristiin, sillä paikassa on pöytiintarjoilu ja siitä tietää aina olevansa hyvissä käsissä. Olin hieman pelännyt ainaisen Liptonin kirousta, mutta eteeni katettiinkin kannullinen haudutettua vihreää teetä. Siinä hetkessä olin myyty ja tiesin aloittavani postaussarjan juuri tällä kahvilalla, vaikka ensin olinkin ajatellut kunniapaikalle suosikkikahvilaani – siihen palaamme siis joskus toiste.

Istuin avoimen ikkunan vieressä, viereisellä pöydällä oli kimppu syreenin oksia, seinällä raksutti kello heläyttäen iloisia pimputteluja tasatunnin merkiksi, pulla oli vielä lämmintä ja tee maistuvaa. Aina välillä minua kurkattiin, että olihan kaikki hyvin tai maistuisiko toinen pulla, mutta muuten sain uppoutua omiin ajatuksiini ja silmäillä seinälle koottuja ikivanhoja, jo ajan tummentamia Kouvolan sanomien artikkeleja. Lähtiessäni lunastin hyllystä pussillisen samaa teetä, jota olin nauttinut ja vaihtelin vielä muutamia sanoja mukavan puodinpyörittäjän kanssa. Oli kuulemma juur kesäapulainen laittamassa ulkokalusteita kuntoon, että saavat vielä muutaman lisäpaikan pihan puolelle. Lähtiessäni minut toivotettiin uudestaan tervetulleeksi ja päätinpä todellakin sen myös tehdä, ensi kerralla sitten pihan puolelle ja hyvän seuran kera.

Kahvila ja lahjatavaraliike Onnenkukko
Varuskuntakatu 6
45100 Kouvola

20190603_171239

12 thoughts on “Kuukauden kahvila: Onnenkukko

  • Todellakin! ❤ Sitkun täällä joskus on nää kaikki putkiremppahommat ohitse, niin täällä voi kestittääkin ihmisiä ilman jatkuvaa porausta ja vesikatkoja. 😀

   Like

 1. Tätä postaussarjaa todellakin odotan!
  On paljon hauskempaa käydä kahvinsa/teensä juomassa näissä pienemmissä, persoonallisissa paikoissa ja lomareissuilla ympäriinsä suhatessa on hauskaa jos puhelimen muistiinpanoista voi kaivella symppiksen taukopaikan ABC:n tilalle!

  Liked by 1 person

  • Kiva, että kiinnostelee! 🙂 Totuudenmukaisempi nimi tälle tosin olisi kai ollut “noin kuukauden kahvila”, sillä saattaa välillä hurahtaa hieman kauemminkin aikaa uuden, sarjaan kuuluvan postauksen kanssa. :’D

   Liked by 1 person

 2. Kiitos muistutuksesta, tästä onkin jo ihan liian, liian pitkä aika kun on viimeksi tullut käytyä tuolla kahvilla! En esimerkiksi muista, että olisi aina ollut pöytään tarjoiluakaan? Ja haudutettu tee kuulostaa hyvältä. 🙂 En ymmärrä kahviloita, joissa tarjotaan vain halvinta pussiteetä.

  Liked by 1 person

  • Nyt olin tosiaan ainoa asiakas, joten sekin saattoi vaikuttaa tuohon pöytiintarjoiluun! Kiireisimpänä aikoina saattaa olla erilainen tapa. Ja siis sama juttu, en todellakaan halua ulos teelle lähtiessäni maksaa jopa 1,5e jostain lirusta liptonin pussiteestä. Onneksi täältä Kouvolasta sentään saa kunnon teetäkin kahviloista. 🙂

   Like

 3. Pingback: Kuukauden kahvila: Papulaari – astu harhaan

 4. Pingback: Kuukauden kahvila: Kiikku – astu harhaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s