Ostamani vaatteet 2019, osa 1/4

Ajattelin listata, että kuinka paljon oikeastaan laitan rahaa vaate- ja asustehankintoihin vuoden aikana ja yleensäkin kuinka paljon niitä tulee hankittua. Ihan vaan yleisestä mielenkiinnosta. Olen, kuten aiemmin täälläkin todettua, vaatekaupassa töissä, jolloin uusien työvaatteiden hankinta on sellainen ns. pakollinen paha, että pystyy jokaisena työpäivänä pukeutumaan töihin ajankohtaisesti ja tyylikkäästi (todettakoon, että vapaapäivisin pukeudunkin sitten villasukkiin, kissakuvioisiin leggareihin, vanhoihin t-paitoihin ja nypynpoistajaa kaipaaviin neuleisiin), mutta kuinka paljon vaatetta tuleekan lopulta hankittua työn ulkopuolella? Olen joskus täällä myöntänytkin, että olen ennen ollut aikamoinen vaatehamsteri ostellen niitä kaapit ja komerot täyteen, mutta nykyään meininki on eri, enkä halua komeroihini tai kotiini muutenkaan mitään turhaa paskaa – mikään kun ole lopulta turhempi, kuin käyttämättä jäänyt vaate tai muu esine. Vaikken usko hurjaan ostoshullutteluun rupeavani (ei sitä kyllä koskaan tiedä, shut up and take my money ‘cos mama wants something new!), niin päätin jakaa tämän neljään osaan ettei listat vain karkaa liian pitkiksi. Nyt asiaan!

TAMMIKUU

Mustat 70 denierin sukkahousut
85% polyamidi 15% lycra
13,13€
Ostin hajonneiden tilalle. Suosittelen oikeasti sukkahousuostoksilla päätymään hieman arvokkaampiin sukkahousuihin (nämä esimerkiksi ovat Voguen), sillä ne kestävät oikeasti käyttöä. Edellisen parini olin ostanut loppusyksystä 2017 ja ne ehtivät siis olla aktiivisessa, lähes päivittäisessä, talvikäytössä melkein kaksi kokonaista syys/talvikautta. Niiden kohtaloksi kävi nilkkoja hinkkaavat maiharit, jotka nyppylöitsivät sukkisten pinnan ja lopulta nypynpoistaja, jolla ahkerasti nyppylöitä poistelin. Lopulta kävi pinta jo liian ohueksi ja laite haukkasi niihin reiän.

HELMIKUU

Moimoi:n puinen kaulakoru
19,95€ (sis. postikulut)
Rekki.fi
Vaikken niin jaksa pyöriä vaatekaupoissa shoppailumielessä, niin nettikirppareilla roikun kyllä päivittäin. En niinkään etsimällä etsi mitään, mutta välillä eteen sattuu jotakin mielenkiintoista, joka sopii omien kriteerien raameihin. Silläkään kertaa en todellakaan etsinyt mitään korua, mutta tuo vain oli jotenkin niin soma, korallin sävy erittäin mieluisa ja mallikin silmiä miellyttävä. Jätin sen kuitenkin mietinkään yön yli, että jos on huomenna menny ni sit on, mut jos ei, niin ostan. Ja sitten ostin. Käyttänyt olen jo muutamaan otteeseen ihan vaan perus t-paita + neuletakki -kombon kanssa tuomaan vähän piristystä muuten pelkistettyyn asuun.

20190327_122240_

3kpl alushousuja
19,98€
Näitä ny tuskin tarttee ihan hirveesti selitellä, varsinkaan jos näkisitte mimmosissa oon kulkenu. Ostin viime vuoden lopulla muutamat uudet pöksyt ja liivit, jonka jälkeen huomasin kuinka helevetin kulahtaneita ja hirveitä miun vanhat jo oikeesti on – vanhimmat pöksyt kun muistan hankkineeni joskus sitä aikaa, kun valkoinen lakki painettiin keväällä päähän, että tuota… Jospas pistäis pikkuhiljaa uusien. Alusvaatteissa suosin muuten aikalailla Lindexiä, sillä sieltä löytyy aina rintsikoita pienillekin rinnoille _ilman_ toppauksia ja alushousuissa myös puuvillaisia. Iso peukku!

Vihreät mokkanahkaiset tennarit
Työkengät (1/1)
39,98€
Ollaan työpaikalla oikeutettuja (ei kuitenkaan pakotettuja) hankkimaan työkenkiä normaalia edullisempaan hintaan ja etuun kuuluu yhdet kengät per kausi (kevät/kesä & syksy/talvi). Viime syksynä jätin edun hyödyntämättä, koska mallistossa ei ollut kenkiä joita oisin tarvinut ja edellisvuoden työnilkkurit olivat (ja ovat) edelleen huippukunnossa. Nyt päätin repäistä ja ottaa itselleni vihreiden vaatteideni väripariksi metsänvihreät tennarit. Sanomattakin lienee selvää se, että kengät menivät vain työkäyttöön siihen asti, kunnes ne joskus pääsevät virastaan eläkkeelle.

MAALISKUU

Kuvioitu 3/4-hihainen pusero
100% viskoosi
Työvaate (1/3)
27,96€
Työkenkäedun lisäksi meillä on myös työvaate-etu, sillä tottakai meidän työntekijöinä toivotaan pukeutuvan oman firman vaatteisiin ja etuun sisältyy kolme vaatetta per kausi (etu siis yhteensä kuusi vaatetta ja kahdet kengät vuoden aikana). Olen vähän tuskastellut kevätkauden työvaatetuksen kanssa, sillä ne tuotteet jotka olisin itselleni huolinut eivät joko ole istuneet päälleni, niiden väri ole sopinut minulle tai ne ovat materiaalia, jota en tahdo päälleni pukea. Tähän puseroon tosin ihastuin heti sen nähdessäni töihin saapuessani, ostin sen samoin tein ja puin päälleni heti oston jälkeen suoraan työvuoroon. Sanoisin, että hyvä ostos, vaikken sitä tosiaan harkinnut sekuntia kauempaa, sillä se on päätynyt päälleni senkin jälkeen jo yhden käden sormen määrää useammin.

Vihreä, taskullinen neuletakki
32% alpakka, 32% merinovilla, 30% polyamidi, 6% elastaani
143,96€
TSAIJAIJAI! Tuo huuto kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että olen etsinyt vihreää, taskullista neuletakkia niin jumalaaren monta kuukautta, meinaan sieltä jostain loppukesästä 2018 asti. Olen ollut erittäin nirso, sillä vaikka matkan varrella on tullut monia vastaan niin materiaalit, helman pituus tai vihreän sävy eivät ole olleet kohdillaan. Monista on myös puuttuneet ne taskut, jotka minun sieluni ja levottomat käteni tarvitsevat. Toinen syy on tuo hinta, tsaijai. Kouraisi sydänalasta, mutta sitten taas kerran se vain kirpaisi ja sain sillä hinnalla laadukkaan, pitkään kaivatun vaatteen kaivatuista materiaaleista ilman akryyliä. Jesjesjes!

yht. 264,96€
Vähän tarpeettoman suureksi nousi tämä summa, mutta tavaran määrä ei onneksi kohonnut kovin suuriin sfääreihin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Saas nähä mitä ens kerralla sitte, palataan asiaan heinäkuun puolella.

 

PS. MITÄ KAIPASIN/KAIPAAN VAATEKAAPPIINI:

  • Vihreä, pitkä ja taskullinen neuletakki. Materiaalina villaa enemmän kuin puolet, akryyliä enintään 5%.
  • Kukallinen, istuva mekko JA/TAI väljä pusero. Pehmeät sävyt, ei polyesteriä.
  • Suomalaista designiä.
  • Alusvaatteita, eritoten alushousuja.
  • Luonnonmateriaaleja.

*punaiset ostettu uutena, vihreät käytettynä.

11 thoughts on “Ostamani vaatteet 2019, osa 1/4

    • Neule on Samsøe & Samsøe:n ja löysin sen paikallisesta kauppakeskuksen myymälästä, joka myy vähän yhtä sun toista merkkiä. Koitin bongata sitä S&S sivuilta linkattavaksi, mutta en löytänyt, lienee siis jotain vanhempaa mallistoa.

      Myös Uhana Designillä on iiiihhana GREEN-neuletakki ( https://www.weecos.com/fi/uhana-design/green-cardigan ) jota olen haikaillut, mutten oikein ole päässyt perille, että onko siitä enää pieniä kokoja oikein missään, kun välillä se on loppuunmyyty ja sitten joissain pop-upeista olevista kuvista kuitenkin näkyy, että on ollut myynnissä. :’D

      Onnea neuletakin metsästykseen! 🙂

      Like

    • Ihanaa, jos inspiroi! ❤ Alkuvuoden aikana on osunut kohdalle montakin ihanaa tuotetta, mutta ei niille ole pohdinnan jälkeen ollut sitten kuitenkaan oikeaa tarvetta/käyttöä…

      Like

  1. Noihin sukkahousuihin liittyen kerron yhden nyt jo valitettavasti ohimenneen mahdollisuuden saada hyviä sukkahousuja halvalla. Olen mies, mutta jalkojen ongelmista johtuen olen päätynyt käyttämään tukisukkahousuja, jos joutuu seisomaan tai matkustamaan pitkiä matkoja. Nansolla oli näitä Penkoloita muutemilla paikkakunnilla, joissa myytiin esim. omaa 2 laadun tuotantoa pois. Niissä oli myös sukkahousuja pakattuna todella halvannäköisiin laatikoihin. Joskus ostin tuolta tukisukkahousuja paketin kokeillakseni. Totesin ne pakkausta lukuunottamatta todella laadukkaan tuntuisiksi, joten ostin niitä useamman parin lisää, kun 3 € hinta oli halpa laatuun nähden. Paketissa ei ollut oikein mitään muuta tietoa, kuin että valmistaja Tornion sukkatehdas. Kerran sitten kysyin tuolta, mitä ne oikein on. Kertoivat, että ne on joko niitä, jotka tulee tuotannosta esim. värin vaihdon jälkeen, ennen kun väri on muuttunut ihan oikeaksi, tai sitten niitä, kun tehtaalta tilattu määrä on esim. 10 000 kpl, niin tekevät muutaman sata ylimääräistä, jos sattuu olemaan hylkyyn meneviä. Loput virheettömät myydään pois halvalla, oliko nyt Sabina merkillä. Nuo ostamani tukisukkahousut olivat juuri Voguen n. 16 € kaupassa maksavia sukkahousuja.

    Liked by 1 person

    • Siulla onkin käynyt hyvä tuuri, kun oot löytän noi edullisesti ja varsinkin, kun noissa 2-laaduissa ei ole edes ollut vikoja. Voguet olen todennut kaikkein laadukkaimmiksi sukkahousuiksi, joita olen elämäni aikana ehtinyt testailemaan. 🙂 Heillähän on valikoimassa myös tukevia polvisukkia, joita saa puolet edullisemmin kuin sukkahousuja.

      Like

      • Kyllähän se tosiaan olisi paljon helpompaa, jos tukipolvisukat riittäisi. Mutta kun ongelmallisin alue on polven yläpuolella, niin sukkahousuista on paljon enemmän hyötyä, kuin polvisukista. Eihän ne ehkä kaikkein miehekkäin ratkaisu ole, mutta pitemmän päälle terveellisempi kuin kourallinen särkylääkettä päivässä. Talvella jopa miellyttävä lisälämmike, mutta kesällä varsin ongelmallinen.

        Like

      • No sitten ei pelkät tukipolvisukat tosiaan riitä! Ikäviä tuollaiset vaivat, mutta tosiaan ennemmin sukkikset kuin jatkuva lääkitys. 🙂

        Like

  2. Pingback: Ostamani vaatteet 2019, osa 2/4 – astu harhaan

  3. Pingback: Ostamani vaatteet 2019, osa 3/4 – astu harhaan

  4. Pingback: Ostamani vaatteet 2019, osa 4/4 – astu harhaan

Leave a comment