Ostamani vaatteet 2019, osa 2/4

Sarjan ensimmäinen osa täällä.

HUHTIKUU

En ostanut mitään. Sillä saattoi olla vaikutusta, että katsoin Muovi – ihmeaineesta inhokiksi -dokumentin ja olisin vain halunnut ottaa lopputilin, kaivaa itselleni kuopan, ripotella tuhkaa päälleni ja jäädä odottamaan maailman tuhoa maakuopassa maaten. No ei vaines, ei vain ollut mitään tarpeita hankkia mitään, mutta kieltämättä myös se, että on nähnyt pillin vedettävän pois kilpikonnan nenäaukosta ei niinkään kannusta minkäänlaiseen kuluttamiseen. Suosittelen tuon dokumentin katsomista, vaikka se onkin aika masentava.

TOUKOKUU

Vihreä hihaton kauluspaita
100% viskoosi
Työvaate (2/3)
15,96€
Kuten viime postauksessa kerroinkin, niin tämän kevän työvaatteet ovat tuottaneet päänvaivaa, mutta pitkän pohdinnan tuloksena päätin ottaa toiseksi tuotteeksi tämän puseron. Ennestään kaapistani löytyy jo sama pusero tummansinisenä, joten tiesin se varmasti käyttöön päätyvän ja saan hieman vaihtelua joka päivä samoiksi käyneisiin työvaatteisiini.

T-paita hihainen mekko graafisella kuosilla
95% viskoosi, 5% elastaani
Työvaate (3/3)
31,96€
Kolmanneksi työvaatteeksi suositellaan alaosaa, mutta kaikki myymämme alaosat ovat minulle liian suuria – vain yksi housu istuu, mutta minulla on jo täysin samanlaiset toisesta liikkeestä vuosia sitten hankitut ja hankin uudet vasta, kun edelliset hajoavat. Päädyin mekkoon, joka olikin yllättäen päällä mukava ja hyvännäköinen. En voisi käyttää töissä mitään kovin tönkköä vaatetta, sillä joudun kurottelemaan, kyykistelemään ja nostelemaan asioita päivien aikana paljon, mutta tämä mekko joustaa joka suuntaan, joten työnteko on helppoa. Mekko on myös kevyttä kangasta, joten se ei hiosta kesälläkään.

Kaksi paria silikonireunaisia steps-sukkia
85% polyamidi, 15% elastaani
9,71€
Miun vanhat stepsit näyttää niin härskeiltä (valkoinen ei ole ollut enää pariin vuoteen valkoinen edes pesun jäljiltä) ja niiden kumilenksut on sen verran kuluneet, etteivät ne enää oikein pysy jalassa. Kengät sisään rullautuvat sukat alkoivat käydä hermoon (ja jalkoihin), joten päätin ostaa silikonireunaiset sukat ja kuulkaa hyvin pysyy! Ei ole tarvinut keräillä sukkiaan tennareiden tai ballerinojen sisältä vielä kertaakaan. Eivät myöskään painaudu ihoon kuten vanhat, joten veri kiertää vapaasti. Näitä pitäisi varmaan ostaa kaksi paria lisää varastoon.

Tummansininen tunikamekko
Yläosa merinovillaa & alaosa silkkiä
12,90€
Syksyä ja talvea ajatellen en voinut tätä sivuuttaa, kun etsiskelin nettikirppikseltä kesävaatetta.

Valkoinen, vintage henkinen pitsimekko
100% polyesteri
4,90€
Toivoin sormet ristissä, että tämä olisi ollut puuvillainen, mutta olikin polyesteriä, jota en enää oikein haluaisi käyttää. Muuten kyllä kaikin puolin oiva ja sopivan kokoinen, vyöllä saa hieman lisätwistiä suoraan malliin.

Musta toppi sinisillä kauluksilla
100% puuvilla
4,90€
Tätä olin silmitellyt jo pitkään ja kun helteitä alettiin ennustelemaan, niin päätin tilata myös tämän, vaikka vähän nykyään koitan polyesterin lisäksi vältellä myös mustia vaatteita. Tässä onneksi kaulukset piristävät ilmettä.

Pitkä, valkoinen napitettu toppi/tunika sivuhalkiolla
100% pellava
2,30€
Pellava on maailman täydellisin materiaali kesähelteille enkä oikeasti vieläkään usko, että löysin tuon vaatekappaleen niin edullisesti. Uutena tällaisia ei todellakaan saisi  edes muutamalla kympillä, kun vaatteen kangaskin tuntuu erittäin vahvalta ja kestävältä pellavalta. Aivan täydellinen.

Kesäinen kukkamekko pitsiolkaimilla
???
6,90€
Tästäkään ei ollut materiaalitietoja edes vaatteessa, mutta aika varmasti polyesteriksi sanoisin, äh! Tässä olikin myös jännästi pussitettu helma, jota ei kuvasta huomannut, eikä siitä ollut mainintaa, joten enpä tiedä nyt kyllä. Saattoi mennä hutiostoksi ja edelleen myyntiin.

Edellämainittujen hintojen lisäksi tuli lisähintaa 5,90€ postikuluina, sillä tilasin nämä vähänkäytetty.fi-nettikirppikseltä. Tuolla on todella harvoin materiaalitietoja esillä, jolloin on hieman arpapeliä mitä on tulossa, jos tuotteesta ei jo selkeästi näy materiaali (vaatteiden kanssa kun puljaa ammatikseen, niin silmä harjaantuu). Sivustolla ei myöskään käydä niin tarkkaan vaatteita läpi kunnon perusteella ja esim. pitsimekossa olikin suuri tahra (joka ei näkynyt kuvissa, josta ei ollut mainintaa ja joka onneksi lähti pesussa) ja kukkamekon parissa joudun ompelutöihin ennen sen myyntiin laittamista, kun helman pussituksessa olikin suuri reikä saumassa (josta ei mainintaa). Että ärsyttää vieläkin.

KESÄKUU

Puiset sateenkaarikorvakorut
Uhana Design / Weecos
22,40€
Ihastuin ensinäkemällä Tamperelaisen Uhana Designin Weecos for Pride -malliston sydämenmuotoisiin sateenkaarikorvakoruihin. Tilauspuuhiin rupesinkin juuri sopivasti, kun Weecosilla oli 6v-alennuskampanja ja korut toimitettiin myös postikuluitta. Minulla on entuudestaan Uhanan puiset lehdenmuotoiset nappikorvakorut, jotka ovat yhdet suosikeistani, joten tiesin laadun olevan myös näissä hyvä. Tietenkin myös korvakorujen takana oleva aate on tärkeä, sillä rakkaus kuuluu kaikille.

Punainen hihaton pusero kissakuosilla
100% polyesteri
Rekki.fi
7,00€ (+5,90€ postikulut)
Vihaamaani polyesteriä, alkuperänä pikamuotia myyvä ketju, joita myös vihaan, mutta tämä jäi jotenkin niin kummittelemaan mieleen, että piti muutaman päivän päästä käydä katsomassa, että joko se nyt vielä siellä olisi. Olihan se, joten ostin pois kuljeksimasta pidettäväksi. Rekki.fi on muuten suosikkini nettikirppisten maailmassa, sillä heillä on aina esillä materiaalitiedot tai jos niitä ei vaatteessa ole, niin he sitä kankaan tunnun perusteella arvailevat jo valmiiksi. Heillä on myös aina kerrottu mm. vaatteen kainalo-kainalo-mitta sekä mahdolliset kulumat. Vahva suositus Rekille!

yht. 130,73€ (yhteensä kuluvalta vuodelta: 395,69€)
Sanoisin, että aika maltillinen summa kolmelta kuukaudelta vaatteiden määrään nähden, mutta suurin osa olikin tässä osassa käytettynä ostettuja. Hankintojen lisäksi vein kaksi muovikassillista vaatteita tekstiilikierrätykseen Reccin keräyspisteen kautta sekä myin jonkin verran vanhoja, mutta vielä käyttökelpoisia vaatteita kirpputorilla. Osa jäi vielä myymättä, mutta uusi kirppispöytä on jo varattu syyskuulle.

Tässä myös mietin, että kiinnostaisko listaus eri nettikirppiksistä ja kokemuksista niistä?

PS. MITÄ KAIPASIN/KAIPAAN VAATEKAAPPIINI

  • kukallinen istuva mekko JA/TAI pusero
  • suomalaista designiä
  • luonnonmateriaaleja, ei polyesteriä tai akryylia
  • korolliset mustat nilkkurit, materiaalina nahka
  • punaruudullinen (flanelli)kauluspaita vanhan ja kuluneen korvaajaksi
  • mustat culottes-housut

*punaiset ostettu uutena, vihreät käytettynä

5 thoughts on “Ostamani vaatteet 2019, osa 2/4

  1. Hauska sattuma, kirjoittelin omaan blogiini juuri raporttia omista viime aikaisista vaateostoksistani: https://mustatballerinat.blogspot.com/2019/07/mita-vaatteita-olen-ostanut-tana-vuonna.html

    Rekki taitaa olla tällä hetkellä myös oma suosikkini nettikirppiksistä. Vähänkäytetty.fi:tä en ole koskaan kokeillut, Emmystä olen joskus jotain tilannut. Lisäksi olen käyttänyt myös Huuto.nettiä ja Toria vaateostoksiin. Itse tykkäisin myös hypistellä vaatteita ennen ostopäätöstä, mutta nyt pienemmällä paikkakunnalla asuessa on tullut enemmän turvauduttua juurikin nettikirppiksiin, kun ei omia suosikkivaatemerkkejä oikein muuten löydy käytettynä.

    Liked by 1 person

    • Heh, great minds think alike vai miten se meni. 😀

      Oon kyllä kans ite vaatteiden hypistelijä ja harmittaa tosiaan, ettei nettikirppiksillä pääse kokeilemaan kangasta – välillä tulee myös niitä pettymyksiä sen vuoksi. Itse en ole vielä Emmystä kertaakaan tilannut, vaikka sivulla usein olenkin käynyt pyörimässä. Ei vain ole sattunut kohdalle mitään kiinnostavaa omassa koossa. 🙂

      Like

  2. Pingback: Blogihaaste: Kuinka usein? – astu harhaan

  3. Pingback: Ostamani vaatteet 2019, osa 3/4 – astu harhaan

  4. Pingback: Ostamani vaatteet 2019, osa 4/4 – astu harhaan

Leave a comment